Akoestiek

Alleen de allerbeste bureauwanden, staande wanden, room dividers en nog veel meer vind je hier.

Op zoek naar dé perfecte akoestieke oplossing voor jou? Maar geen idee wat je moet kiezen. We praten je graag bij!

Ruim assortiment akoestisch meubilair

Heb je vaak last van rumoer op de werkvloer, of wil je juist meer rust creëren? Dit probleem doet zich niet alleen voor bij telefooncentrales, maar ook gewoon op kantoor, of een kleinere werkplek. Met rust op kantoor en een goede akoestiek, verbeter je absoluut de werkmotivatie en de productiviteit. Met bureauwanden, scheidingswanden en andere akoestische meubelen, creëer je ook rust en privacy op je werkplek en in een drukke ruimte. De akoestische toepassingen die Albeka biedt zijn altijd betaalbaar en kwalitatief zeer hoogwaardig. Met een ruim assortiment bureauwanden, staande wanden, room dividers en unieke wandoplossing in allerlei soorten en maten kom je met ons nieuw assortiment altijd uit de voeten!

Tweedehands

Groot assortiment gebruikte akoestiek

Tweedehands akoestiek

Maak kennis met ons uitgebreide assortiment gebruikte akoestische meubelen. Hier vind je te gekke bureauwanden en staande wanden van hoge kwaliteit, in allerlei soorten, maten en kleuren. Wist je dat je door voor gebruikt te kiezen een duurzame keuze maakt? Je verlengt namelijk de levensduur van het tweedehands meubel en er hoeft geen nieuwe geproduceerd te worden. Lekker duurzaam dus!

Best verkochte akoestische meubelen

Akoestische Bureauwanden

Bureauwanden zijn handige akoestische panelen die op een bureau gemonteerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld op duo en quattro werkplekken, maar ook op losstaande bureaus die tegenover elkaar staan. Ze dempen het geluid en geven ook rust. Daarbij zorgt het ook vaak voor een mooiere uitstraling. De bureauwanden zijn getest op diverse factoren om te voldoen aan de akoestische eisen. Voor iedere werkplek zijn akoestische wanden zeer waardevol, omdat het comfort en de productiviteit verhoogd wordt.

Akoestische vrijstaande wanden en panelen

Vrijstaande wanden hebben dezelfde akoestische functionaliteit als de bureauwanden, ze zijn alleen niet gemonteerd. De vrijstaande wanden kunnen in iedere kantoorruimte worden toegepast. Beschikbaar in veel verschillende kleuren zijn er zeker wanden die passen binnen je ruimte. Demp het geluid in je ruimte en zorg voor rust op de werkvloer. De wanden zijn verkrijgbaar in een vaststaande en verrijdbare versie. Talloze kleuren en afmetingen verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen

Wat is akoestiek?

Akoestiek is strikt genomen de wetenschap die zich bezighoudt met geluid, maar meestal wordt onder akoestiek verstaan de eigenschappen die een ruimte hebben op de klank en nagalm van geluid. Als er bijvoorbeeld gesproken over “deze ruimte heeft een slechte akoestiek”, wordt er bedoeld dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een collegezaal, kantoor of vergaderzaal. Geluid bestaat uit trillingen. In de meeste gevallen is dat lucht. Door het absorberen hiervan demp je het geluid. Hiermee verbeter je de akoestiek.

Welke akoestische oplossingen zijn er nog meer?

Zoals hierboven al eerder beschreven zijn de oorzaken van akoestische problemen door een hoog plafond in combinatie met het gebruik van harde materialen in de ruimte. Naast akoestische scheidingswanden voor op kantoor, vergaderruimte of een andere ruimte zijn er meerdere oplossingen om het geluid in een ruimte te dempen. Door alleen de ruimte te vullen met scheidingswanden betekent niet dat bijvoorbeeld in een callcenter het geluid ineens is gedempt en het geluid probleem is opgelost.

Tegen welke akoestische problemen kun je aanlopen?

Tegenwoordig bestaat een kantoor uit één grote ruimte waar vaak meerdere mensen in zitten. Vroeger was het meer dat er kleine kamers waren in een ruimte. Er zijn een aantal problemen waar je tegenaan kunt lopen in een kantoor. Het eerste probleem is dat er tijdens het voeren van een gesprek of tijden het bellen op kantoor te veel galm ontstaat. Het tweede probleem is wanneer je elkaar niet goed kan verstaan in een ruimte. Een derde probleem kan zijn wanneer er muziek of een filmpje wordt afgespeeld het geluid hiervan te veel weerkaatst. Oorzaken van akoestische problemen liggen vaak bij een hoog plafond in combinatie met het gebruik van harde materialen. De isolatie van het geluid oftewel lucht is daardoor minder.

Betaalbare akoestische scheidingswanden voor kantoor

Albeka bedrijf- en kantoorinrichting levert gebruikte en nieuwe scheidingswanden. Scheidingswanden heb je in verschillende soorten. Je kan bijvoorbeeld een scheidingswand koppelen aan bureau's, staande, en verrijdbare akoestische wanden om bijvoorbeeld een ruimte te splitsen.

Meer van ons nodig?

Bij Albeka kun je altijd terecht voor de meest uiteenlopende vraagstukken op het gebied van kantoorinrichting.

Project op maat

Wil jij je hele kantoor (opnieuw) in laten richten? Maak kennis met de unieke mogelijkheden van Albeka door ons vrijblijvende interieuradvies. Samen met onze verkoopmedewerkers en interieurstylist kom je op nieuwe ideeën!

Advies nodig?

Ben je op zoek naar meer informatie, of wil je jouw gewenste meubelstuk graag in levende lijve komen zien en testen? Albeka heeft 3 vestigingen waar je altijd terecht kunt! Het maken van een afspraak is niet nodig, je kunt gerust zo even binnen wandelen en rondkijken naar alle mogelijkheden op het gebied van kantoormeubilair.

Bestelling ophalen

We hebben alle gebruikte kantoormeubelen en een groot gedeelte nieuw kantoormeubilair op voorraad in onze vestigingen Hendrik Ido Ambacht, Nieuwegein en Zoetermeer. Ben jij benieuwd of/wanneer je je bestelling kunt ophalen op een van onze vestingen? Neem dan contact met ons op!