LET OP: Onze showrooms en kantoren zijn gewoon geopend! Meer info?

Akoestiek

Heb je vaak last van rumoer op de werkvloer, of wil je juist meer rust creëren? Dit probleem doet zich niet alleen voor bij telefooncentrales, maar ook gewoon op kantoor, of een kleinere werkplek. Met rust op kantoor en een goede akoestiek, verbeter je absoluut de werkmotivatie en de productiviteit. Met bureauwanden, scheidingswanden en andere akoestische meubelen, creëer je ook rust en privacy op je werkplek en in een drukke ruimte. De akoestische toepassingen die Albeka biedt zijn altijd betaalbaar en kwalitatief zeer hoogwaardig. De wanden uit het assortiment van Albeka worden op belangrijke onderdelen van de producten opgebouwd uit gerecyclede materialen, waardoor het eindproduct 95 recyclebaar is. De akoestische wanden zijn voorzien van een vulling, opgebouwd uit gerecycled textiel.

 

Liever Duurzaam? WIl jij graag duurzaam bezig zijn?

 

 

Akoestische Bureauwanden

Bureauwanden zijn handige akoestische panelen die op een bureau gemonteerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld op duo en quattro werkplekken, maar ook op losstaande bureaus die tegenover elkaar staan. Ze dempen het geluid en geven ook rust. Daarbij zorgt het ook vaak voor een mooiere uitstraling. De bureauwanden zijn getest op diverse factoren om te voldoen aan de akoestische eisen. Voor iedere werkplek zijn akoestische wanden zeer waardevol, omdat het comfort en de productiviteit verhoogd wordt.

Akoestische vrijstaande wanden en panelen

Vrijstaande wanden hebben dezelfde akoestische functionaliteit als de bureauwanden, ze zijn alleen niet gemonteerd. De vrijstaande wanden kunnen in iedere kantoorruimte worden toegepast. Beschikbaar in veel verschillende kleuren zijn er zeker wanden die passen binnen je ruimte. Demp het geluid in je ruimte en zorg voor rust op de werkvloer. De wanden zijn verkrijgbaar in een vaststaande en verrijdbare versie. Talloze kleuren en afmetingen verkrijgbaar.

Wat is akoestiek?

Akoestiek is strikt genomen de wetenschap die zich bezighoudt met geluid, maar meestal wordt onder akoestiek verstaan de eigenschappen die een ruimte hebben op de klank en nagalm van geluid. Als er bijvoorbeeld gesproken over “deze ruimte heeft een slechte akoestiek”, wordt er bedoeld dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een collegezaal, kantoor of vergaderzaal. Geluid bestaat uit trillingen. In de meeste gevallen is dat lucht. Door het absorberen hiervan demp je het geluid. Hiermee verbeter je de akoestiek.

Tegen welke akoestische problemen kun je aanlopen?

Tegenwoordig bestaat een kantoor uit één grote ruimte waar vaak meerdere mensen in zitten. Vroeger was het meer dat er kleine kamers waren in een ruimte. Er zijn een aantal problemen waar je tegenaan kunt lopen in een kantoor. Het eerste probleem is dat er tijdens het voeren van een gesprek of tijden het bellen op kantoor te veel galm ontstaat. Het tweede probleem is wanneer je elkaar niet goed kan verstaan in een ruimte. Een derde probleem kan zijn wanneer er muziek of een filmpje wordt afgespeeld het geluid hiervan te veel weerkaatst. Oorzaken van akoestische problemen liggen vaak bij een hoog plafond in combinatie met het gebruik van harde materialen. De isolatie van het geluid oftewel lucht is daardoor minder.

Welke akoestische oplossingen zijn er nog meer?

Zoals hierboven al eerder beschreven zijn de oorzaken van akoestische problemen door een hoog plafond in combinatie met het gebruik van harde materialen in de ruimte. Naast akoestische scheidingswanden voor op kantoor, vergaderruimte of een andere ruimte zijn er meerdere oplossingen om het geluid in een ruimte te dempen. Door alleen de ruimte te vullen met scheidingswanden betekent niet dat bijvoorbeeld in een callcenter het geluid ineens is gedempt en het geluid probleem is opgelost.

Betaalbare akoestische scheidingswanden voor kantoor

Albeka bedrijf- en kantoorinrichting levert gebruikte en nieuwe scheidingswanden. Scheidingswanden heb je in verschillende soorten. Je kan bijvoorbeeld een scheidingswand koppelen aan bureau's, staande, en verrijdbare akoestische wanden om bijvoorbeeld een ruimte te splitsen.

 

 

 

Deskundig advies in uw Albeka showroom!

Slagen voor kantoormeubelen in een van onze showrooms?

Bekijk onze showrooms