Akoestisch meubilair

 

Liever Duurzaam? WIl jij graag duurzaam bezig zijn?

 

 

Teveel geluid op je werk?

Heeft u vaak last van rumoer op de werkvloer, of wilt u juist meer rust creëren? Dit probleem doet zich niet alleen voor bij telefooncentrales, maar ook gewoon op kantoor, of een kleinere werkplek. Met rust op kantoor en een goede akoestiek, verbeter je absoluut de werkmotivatie en de productiviteit. Met bureauwanden, scheidingswanden en andere akoestische meubelen, creëer je ook rust en privacy op je werkplek en in een drukke ruimte. De akoestische toepassingen die Albeka biedt zijn altijd betaalbaar en kwalitatief zeer hoogwaardig. De wanden uit het assortiment van Albeka worden op belangrijke onderdelen van de producten opgebouwd uit gerecyclede materialen, waardoor het eindproduct 95 recyclebaar is. De akoestische wanden zijn voorzien van een vulling, opgebouwd uit gerecycled textiel.

Akoestische Bureauwanden

Bureauwanden zijn handige akoestische panelen, die op een bureau gemonteerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld op duo en quattro werkplekken, maar ook op losstaande bureaus die tegenover elkaar staan. Ze dempen het geluid, maar geven ook rust. Daarbij zorgt het ook vaak voor een mooie uitstraling. De bureauwanden zijn getest op diverse factoren om te voldoen aan de akoestische eisen. Voor iedere werkplek zijn akoestische wanden zeer waardevol, omdat het comfort en de productiviteit verhoogd wordt.

Akoestische Vrijstaande wanden en panelen

Vrijstaande wanden hebben dezelfde akoestische functionaliteit als de bureauwanden, ze zijn alleen niet gemonteerd. De vrijstaande wanden kunne in iedere kantoorruimte worden toegepast. Beschikbaar in veel verschillende kleuren zijn er zeker wanden die passen binnen uw ruimte. Verhoog uw ruimte en zorg voor rust op de werkvloer. Uiteraard kunt u met al uw akoestische vragen terecht bij ons professionele verkoopteam. De wanden zijn verkrijgbaar in een vaststaande en verrijdbare versie. Talloze kleuren en afmetingen verkrijgbaar.

Akoestische scheidingswanden

Voor uw kantoor, vergaderruimte of werpklek, Albeka kantoor- en bedrijfsinrichting is specialist op het gebied van kantoormeubelen en akoestische scheidingswanden. De scheidingswanden zorgen voor een ideale geluidsdemping, maar ook eek prachtig design. WIj leveren uitsluitend topkwaliteit, tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

Wat is akoestiek?

Wanneer we beginnen met het beschrijven van het woord akoestiek komt er de volgende betekenis uit het woordenboek. "Akoestiek is strict genomen de wetenschap die zich bezighoudt met geluid, maar meestal wordt onder akoestiek verstaan de eigenschappen die een ruimte hebben op de klank en nagalm van geluid." Dan kan bijvoorbeeld gesproken over “Deze ruimte heeft een slechte akoestiek”. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een collegezaal, kantoor of vergaderzaal. Geluid bestaat uit trillingen. In de meeste gevallen is dat lucht. Door het absorberen hiervan demp je het geluid. Hiermee verbetert u de akoestiek.

Tegen welke akoestische problemen kunt u tegen aan lopen?

Tegenwoordig bestaat een kantoor uit één grote ruimte waar vaak meerdere mensen in zitten. Vroeger was het meer dat er kleine kamers waren in een ruimte. Er zijn een aantal problemen waar je tegen aan kan lopen in een kantoor. Enkele akoestische problemen worden er hier behandeld. Het eerste probleem is dat er tijdens het voeren van een gesprek of tijden het bellen op bijvoorbeeld kantoor te veel galm ontstaat. Het tweede probleem komt bijna op het zelfde neer maar dat is wanneer je elkaar niet goed kan verstaan in een ruimte. Een derde probleem kan zijn wanneer er muziek of een filmpje wordt afgespeeld het geluid hiervan te veel weerkaatst. Oorzaken van akoestische problemen liggen vaak bij een hoog plafond in combinatie met het gebruik van harde materialen. De isolatie van het geluid oftewel lucht is daardoor minder.

Hoe wordt de akoestiek beoordeeld bij een scheidingswand?

Scheidingswanden zorgen ervoor dat het geluid tegen gehouden wordt tussen twee verschillende ruimtes, bureau's of werkplekken. De kern van een scheidingswand is vaak gevuld met een isolerend materiaal, dit zorgt ervoor dat het geluid niet verder door kan maar terug gaat. Doordat het geluid eerst door de scheidingswand gaat wordt het eerst gedempt en vervolgens wordt deze weeg teruggekaatst (vaak bij iets dikkere scheidingswanden). Natuurlijk heb je ook dunnere scheidingswanden. Hier is de werking minder omdat kern van deze scheidingswanden bestaat uit één enkel isolerend vlak, bij een dikkere zijn dit er twee. Bij een enkel dun paneel wordt het geluid alleen gedempt en niet tegen gehouden. Het geluid dat door de scheidingswand gaat word dus wel verminderd maar heeft een minder effect.

Welke akoestische oplossingen zijn er nog meer?

Zoals hierboven al eerder beschreven zijn de oorzaken van akoestische problemen door een hoog plafond in combinatie met het gebruik van harde materialen in de ruimte. Naast akoestische scheidingswanden voor op kantoor, vergaderruimte of een andere ruimte zijn er meerdere oplossingen om het geluid in een ruimte te dempen. Door alleen de ruimte te vullen met scheidingswanden betekend niet dat bijvoorbeeld in een callcenter het geluid ineens is gedempt en het geluidsprobleem is opgelost.

Betaalbare akoestische scheidingswanden voor kantoor

Albeka bedrijf- en kantoorinrichting levert gebruikte en nieuwe scheidingswanden. Scheidingswanden heb je in verschillende soorten. Je kan bijvoorbeeld een scheidingswand koppelen aan bureau's, staande vasten en verrijdbare akoestische wanden om bijvoorbeeld een ruimte te splitsen.

 

 

 

Deskundig advies in uw Albeka showroom!

Slagen voor kantoormeubelen in een van onze showrooms?

Bekijk onze showrooms