Brandwerende kasten

Voor je kantoor of bedrijf heeft Albeka een uitgebreid assortiment  nieuwe kluizen en brandkasten. De kluizen die wij bieden zijn ideaal om uw sleutels, document of waardevolle papieren in op te bergen. De kluizen zijn scherp geprijsd, waardoor je altijd een perfecte deal hebt. Albeka biedt een hoge kwaliteit inbraakwerende en brandwerende kasten. Deze archiefkasten zijn de beste oplossingen als je je documenten veilig wil bewaren en wil beschermen tegen inbraak of brand. Wij bieden bekende merken als Salvus en Eurosaves van Sistec!

29 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het verschil tussen kluizen en brandwerende kasten

Bij Albeka verkopen we zowel braakwerende kasten als kluizen. Het laatste wordt ook wel een brandwerende kast genoemd. Zoek je archiefkasten om je documenten, sleutel, of andere persoonlijke informatie veilig op te bergen? In dit geval is het altijd het beste om in ieder geval te kiezen voor een inbraakwerende kast. Op een normale archiefkast, zoals een roldeur, of een draaideurkast zit vaak wel een slot, maar dit biedt niet altijd de garantie en zekerheid dat deze ongekraakt zal blijven. Kies daarom in dit geval voor een brandwerende archiefkast. Een kluis gaat echter nog iets verder en is in de meeste gevallen ook brandwerend, waardoor je de belangrijke documenten die je erin bewaard helemaal niet meer kan verliezen.

Wanneer haal je een kluis in huis?

Een kluis is een ideale opbergplek voor je documenten. Vaak nog een net iets veiligere optie dan een archiefkast. Een kluis is een uitstekend middel om je te beschermen tegen een inbraak, maar in de meeste gevallen ook tegen brand. Wanneer kies je voor een brandwerende archiefkast en wanneer voor een kluis? Binnen de kluizen bieden wij diverse types aan, hierbij kun je denken aan:

 • Datakluizen
 • Documentensafes
 • Eurosafes
 • Hotelkluizen
 • Er zijn voldoende beroepsvelden waar het prettig is als documenten veilig bewaard worden. In de advocatuur, notariaat, boekhouding en diverse andere beroepsgroepen. Binnen de inbraakwerendheid wordt er onderscheid gemaakt in de waarde berging en de indicatie hiervan. De term waarde berging geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis ligt opgeborgen. Hoe hoger het aangegeven geldbedrag, des te meer inbraak werend de kluis is. Als je bijvoorbeeld meer maatregelen omtrent veiligheid hebt genomen tegen inbraak, zoals bijvoorbeeld een beveiligingsinstallatie, kan de verzekeringsmaatschappij het dekkingsadvies verhogen. Ons advies is om altijd na te gaan in hoeverre de verzekeraar de kostbare spullen in je kluis verzekerd, en of de indicatie waarde berging hoger of lager ligt dan vooraf is bepaald.

  Normering en dekkingsadvies voor kluizen

  De kasten en kluizen voldoen aan de strenge eizen en normen van de Europese normeringen. Hierin is vastgesteld dat goede kluizen en kasten die op inbraak zijn getest voldoen minimaal aan Europese normeringen zoals EN 14450 en EN 1143-1. Bij het proeftesten worden deze kluizen aangevallen door testers die beschikken over relevante kennis, vaardigheden en inbraakgereedschap, zoals voorgeschreven in de norm.

 • EN 1143-1 (Grade 0 t/m Grade V) 'Grade' wordt ook wel 'Klasse' of 'CEN' genoemd. De niveaus worden aangeduid met een Romeins teken (0 t/m V).
 • EN 1143-2 (Grade 0 t/m Grade V) Normering voor afstortkluizen. De gehele afstortkluis (inclusief afstortvoorziening) is getest op inbraakwerendheid.
 • EN 14450 (S1 en S2) Inbraakwerende kluizen met deze normering zijn vooral geschikt voor dagwaardeberging en gebruik door particulieren.
 • Ook is het van belang om mee te nemen bij het aanschaffen van een kluis, dat een vrijstaande kluis die minder gewicht heeft dan 1000kg, altijd aan de muur, of wand moet worden bevestigd, dit om te voldoen aan de Europese normeringen. Alleen als voldaan wordt aan deze eis, zijn je kostbaarheden echt beschermd tegen inbraak. Deze eis geldt niet alleen namens de Europese Unie, ook verzekeraars stellen dit als een eis.

  Naast deze brandkasten zijn we gespecialiseerd in tweedehands brandwerende kasten. Bekijk het complete assortiment en kies voor duurzaam.