Albeka en Cirkellab werken circulair samen rondom kantoormeubilair

Albeka en Cirkellab werken circulair samen rondom kantoormeubilair!

Albeka verkoopt een breed assortiment – gebruikt en nieuw – meubilair en artikelen voor op kantoor; van bureaustoel tot complete kantoorinrichting. Cirkellab jaagt de circulaire economie aan en had vanwege de groei van het bedrijf meer kantoormeubilair nodig. Beide partijen hebben de wens dit zo circulair mogelijk te organiseren en zijn hiervoor een nauwe samenwerking aangegaan; een experiment om te ontdekken wat zowel voor klant als leverancier het beste werkt.

(meer…)

Lees meer

Culture@work

Orgatec 2018 | Culture @Work

Iedere 2 jaar vindt één van de meest toonaangevende Europese beurs op het gebied van kantoorinrichting plaats, de ORGATEC beurs. Deze wordt gehouden in Keulen, en is the place to be voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van projectinrichting. Dit jaar was het algemene thema “culture @ work”. Het draaide om de vragen; Wat voor soort omgeving heeft de werkcultuur van de toekomst nodig? Hoe kunnen vrijheid en structuur gelijke ruimte krijgen? Ook wij zijn afgereisd naar Keulen om dit waar te nemen. Wij nemen u graag mee in onze bevindingen.
(meer…)

Lees meer

dynamische stoel

De voordelen van een dynamische bureaustoel

Door de automatisering en verschuivingen met betrekking tot werken en beroep, is het heden ten dage zeer van belang wat voor type bureaustoel u aanschaft. Een bureaustoel moet niet alleen mooi zijn, of goed zitten, maar het moet ook bijdragen aan comfort, verbetering, ergonomie en dynamiek. Uiteraard hangt dit ook af van de hoeveelheid uur de bureaustoel op een dag gebruikt wordt. Ook is er  een verschil te maken of u de bureaustoel alleen thuis gebruikt, of op het werk. Een goede bureaustoel moet in hoogte verstelbaar zijn, de rug- en armleuningen moeten verstelbaar zijn. Ook moet de juiste afstand van het zitvlak te bepalen zijn. In een ander artikel leggen we precies uit hoe de bureaustoel op een goede manier ingesteld kan worden. Daarbij zijn er ook op Europees en landelijk niveau richtlijnen aangeven, waaraan een goede bureaustoel moet voldoen.
(meer…)

Lees meer

kitty-sleeping-on-laptop

7 opwekkende tips tegen vermoeidheid op je werk

U kent het verschijnsel vast wel. Vroeg in de ochtend heeft u uw Postvak IN nog maar nauwelijks verwerkt of de eerste gaap is al een feit. Voor de meesten onder ons slaat de kantoordip net na de middaglunch toe. U krijgt steeds meer moeite om u ogen open te houden en kijkt steeds vaker op de klok hoe lang de middag nog wel duurt. Speciaal voor u verzamelden we 7 tips die u een flinke oppepper zouden kunnen geven.

(meer…)

Lees meer

NPR1813

NPR 1813 Alle informatie

Omdat er in Europa een behoorlijk verschil zit in lengtematen is er een Europese richtlijn gemaakt voor het kantoormeubilair. Omdat er in ons land gemiddeld grotere mensen en andere vraagstukken zijn, dan in de rest van Europa hebben wij naast de  NEN-EN 1335 een andere advies richtlijn, de NPR 1813 (Nederlandse Praktijk Richtlijn). Deze richtlijn is handvat aan inkopers, facilitair managers, Arbo-adviseurs en ergonomen.
(meer…)

Lees meer

Albeka en MVo

MVO? Koop bewust, Koop Kantoormeubelen bij Albeka

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.
(meer…)

Lees meer

Veligheidskasten voor gevaarlijke stoffen

Veiligheidskasten voor gevaarlijke stoffen – Alle informatie

Als u een bedrijf hebt waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, kunnen er veiligheidsrisico’s ontstaan. Hiervoor is het belangrijk de risico’s te onderzoeken en hier ook gericht actie op te ondernemen. In Nederland zijn er in de wetgeving diverse zaken opgesteld om de risico’s te beperken, zo niet geheel te vermijden. Er zijn regels met betrekking tot het type product, of afvalstof, maar ook zijn er regels met betrekking tot de hoeveelheid van opslaan. De voorschriften die hier voor gelden zijn dus binden en het  is voor u van belang om te kijken hoe u uw afval en afvalstoffen het beste opslaat, verwerkt en verwijdert.
(meer…)

Lees meer

Welke vergaderstoel moet ik kiezen

Welke vergaderstoel moet ik kiezen?

U bent op zoek naar een vergaderstoel of kantinestoel. Bij Albeka bieden we diverse soorten en types vergaderstoelen tegen ieder budget, maar wat moet u nu kiezen? In dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten om de stoel te vinden die het beste bij uw wensen past. Allereerst is het goed om te kijken welk model onderstel het beste bij uw wensen aansluit. U kunt hierin kiezen voor een slede, of een 4-poots model.
(meer…)

Lees meer