Kies de beste bureaustoel! 10 Tips.

Om een goede en geschikte bureaustoel te vinden, die niet alleen past binnen uw budget, maar die ook voldoet aan veel gezondheidsaspecten en de productiviteit van uw werknemers kan erg lastig zijn.

“Goede bureaustoelen zijn essentieel voor productiviteit en vermindert verloren uren als gevolg van letsel,” (Dr. Scott Schreiber)

Wat maakt een bureaustoel nu precies een goede stoel en welke functies en eigenschappen moet de stoel hebben om hieraan te voldoen? In deze blog willen we 10 tips met u delen die u de juiste stoel laat vinden!

Tip 1 Een goede bureaustoel moet een instelbare rug hebben

Een bureaustoel moet een goede rugleuning hebben die instelbaar is. Bij een goede instelbaarheid kunt u de rugleuning aanpassen aan de stand en vorm van de rug, wat uiteindelijk voor comfort gaat zorgen. Een rugleuningen moet eigenlijk uw rug volledig ondersteunen, zodat u goede ondersteuning ervaart in de rugwervels.

Tip 2 Een bureaustoel moet in hoogte verstelbaar zijn

Een goed zittende bureaustoel moet in de juiste hoogte ingesteld kunnen worden. Nu is dat bij de meeste bureaustoelen wel van toepassing, maar het is wel iets waar u op moet letten. Stel de bureaustoel altijd zo in dat uw knieën precies in een hoek van 90 staan. Op deze manier heeft u de beste zithouding en zult u ervaren dat dit der meest natuurlijke en duurzame houding is voor het zitten op een goed ingestelde stoel.

Tip 3 De armpads moeten in hoogte verstelbaar kunnen zijn

Als je achter je bureau zit is het van belang dat je lichaam een natuurlijk houding heeft. Maar ook als je functioneel werkt, zoals achter je laptop of PC, dan is het belangrijk dat je je armen ook in een natuurlijke houding beweegt. Met instelbare armleggers kun je je armen in een hoek van 90 graden op het bureau leggen, wat niet alleen als natuurlijk aanvoelt, maar ook als veel prettiger ervaren zal worden. Daarom, zorg ervoor dat de armleggers instelbaar zijn aan uw armen.

Tip 4 Een goede bureaustoel moet kantelbaar zijn

“De sleutel tot een goede bureaustoel is dat deze in alle richtingen instelbaar moet zijn”, zegt dr. Matt Tanneberg. De stoel moet eenvoudig kunnen worden aangepast, maar ook lekker kunnen kantelen. Om een goede zithouding te bereiken is het prettig als de stoel kan kantelen en licht mee kan bewegen met uw rug. Als je de hele dag zit is dit wel echt een wenselijke optie om de beste zithouding te ervaren.

Tip 5 Een goede bureaustoel moet ondersteuning bieden

Een van de essentiële dingen waar een bureaustoel aan moet voldoen is de ondersteuning. Een goede bureaustoel moet uw lichaam goede ondersteuning bieden, zelfs als je lichaam op dat moment niet prettig voelt. Lichaamsondersteuning is super belangrijk en zal de werkmotivatie aanzienlijk verbeteren.

Gezond zitten op de bureaustoel

Tip 6 De zitting moet passen bij uw lengte

De zitting van de bureaustoel moet passen bij de lengte van het lichaam. Als de zitting te klein is, kan zelfs een goede rugleuning of armpads de belasting van het lichaam niet goed wegnemen. De meeste mensen gaan door dit probleem vaak voorover hangen om toch lekker te kunnen zitten, maar dit is niet goed voor uw lichaam en zal uiteindelijk niet het gewenste comfort bieden.

 Tip 7 Vergeet de bekleding niet

Voor het juiste zitcomfort is niet alleen de instelbaarheid een belangrijk aandachtspunt, maar ook de bekleding mag niet vergeten worden. De bekleding moet niet alleen chique ogen of passen bij de rest van het interieur, hoewel dat dit wel belangrijk is, maar een goed beklede bureaustoel moet lekker ademen en niet dat schurende gevoel geven. Als dit het geval is kan het ook gaan irriteren en dit is het laatste wat je wil voorkomen bij een stoel waar je een groot deel van de dag op door brengt.

Tip 8 Een top bureaustoel motiveert om actief te zitten

Veel bureaustoelen laten je hangen en zorgen voor een inactieve werkhouding. Een top bureaustoel zal niet alleen topcomfort bieden tijdens het zitten, maar zal ook uitnodigen tot bewegen. Hierbij kun je natuurlijk denken over het rijden, maar ook juist tot het actief zitten. Dit type bureaustoelen hebben het vermogen om je te laten bewegen, terwijl je lichaam toch de gewenste ondersteuning ervaart.

Tip 9 Welk materiaal is belangrijk voor u

Een bureaustoel is vaak te verkrijgen in meerder typen materiaal, zo zijn veel voetkruizen van kunststof, maar ook verkrijgbaar in metaal. Maar ook de bekleding, die te verkrijgen in stof, maar ook in bijvoorbeeld leer. Denk goed na voordat je een keuze maakt over het materiaal dat bij het interieur, maar ook het werk past. Zoals hierboven genoemd moet de bekleding ademend zijn, maar ook moet de stoel voor iedereen in zijn of haar werkomgeving geschikt materiaal hebben. Zo maakt een leren bureaustoel weer makkelijker schoon en staat vaak wat chiquer, terwijl stof weer wat comfortabeler aanvoelt.

Tip 10 Kies een bureaustoel gericht op type werk

Binnen elk type werk is er de mogelijkheid tot het kiezen van een ander type bureaustoel. Zo zijn er 24-uurs stoelen, dit is aan te bevelen als je portier bent, of bijvoorbeeld werkt in een meldkamer. Deze stoelen echt puur gericht op heel lang zitten afgewisseld door meerder personen. Ook zijn er directiestoelen, deze stoelen zijn qua design wat chiquer, maar ook gewone bureaustoelen, variërend van stoelen die voldoen aan alle eisen tot de meer basic stoelen. Maar altijd is het belangrijk een stoel te zoeken die voldoen aan de bovengenoemde tips.

Enkele alternatieven en aanbevelingen

Bovengenoemde tips zijn echt belangrijk om mee te nemen in de zoektocht naar de beste bureaustoel. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook dynamische stoelen. Deze stoelen stimuleren u ook om te bewegen, of hebben een ergo constructie die uw rug oefent, waardoor uw wervelkolom getraind en hierdoor een betere balans krijgt. Andere dynamische stoelen zorgen voor een combinatie tussen zitten en staan, waardoor je of sneller wat zal staan of lopen, of je spieren verstevigt door dit automatische te triggeren. Ook zijn er stoelen die voldoen aan de normering NPR, of NEN, waarover we al eerder wat hebben geschreven.

Voor grondig en degelijk advies voor een goede bureaustoel voor uw personeel, adviseren we u eens langs te komen in een van onze showrooms. Ons personeel is getraind en opgeleid om een goede zitadvies uit te brengen en te helpen bij een eventuele keuze. Wij bieden duurzaam hergebruikte bureaustoelen van A+ merken en nieuwe bureaustoelen van topkwaliteit!