5 Voordelen van werken aan een zit-sta bureau

Gezond, ergonomisch en dynamisch werken is de manier van werken van de toekomst. Het nieuwe werken, zo zou je het ook kunnen samenvatten. Dat veel en lang zitten ongezond is, zullen de meeste mensen wel beamen, maar hoe zorg je nu echt voor de beste balans in zitten en staan. Cruciaal hierbij is dat je een goede balans hebt van 75% zitten en 25% staan. Een zit sta bureau is hierbij een superhandig hulpmiddel, omdat het staan en bewegen bij het werken hierdoor meer gestimuleerd en vergemakkelijkt wordt. Maar het is niet alleen een zit-sta bureau wat dit verbeterd, maar ook de manier hoe je hier mee werkt en mee omgaat. Om te laten zien waarom je hier heden ten dage mee zou moeten werken vindt u hieronder 5 voordelen van het werken aan een zit-sta bureau.

1 – Voorkomt, of gaat rugklachten tegen

Als je staat heeft de wervelkolom een betere en natuurlijkere houding ten opzichte van zitten. Het zorgt voor een meer evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug, waardoor staand werken voor mensen met rugklachten als prettig wordt ervaren.

2 – Makkelijker weglopen vanuit een stand houding

Tijdens het staand werken is de drempel een stuk kleiner om van de werkplek weg  te lopen, dan vanuit zithouding. Dit stimuleert het beweegmomentje tijdens het werk!

3 – Staand werken zorgt voor productiviteit winst

Staan zorgt ervoor dat de hersenen actiever worden. Na de lunch, of na de koffiepauze is het dus lastiger om in te dutten. Uiteindelijk zal door het staand werken te stimuleren de productiviteit toenemen.

4 – Staand werken kan ziektes voorkomen

Staand werken is actie en dynamisch werken. Door de juist combinatie en balans van zitten en staan, kunnen ziektes zoals obesitas, diabetes II, hart en vaatziektes worden voorkomen.

5 –  Met staand vergaderen boek je tijdswinst

Vergaderingen nemen vaak veel tijd in beslag. Als je vergaderingen zou veranderen naar staand vergaderen is hierin tijdswinst te boeken. Uit onderzoek is gebleken dat dit kan gaan tot wel 25% tijdswinst, zonder dat de kwaliteit van de besluiten hieronder lijdt.

Behaal veel voordeel met bewegend werken

Niet alleen met staand werken is er veel voordeel te behalen, maar ook door bewegend werken zijn er voordelen te bereiken. Bewegend werken zorgt voor een nog intensievere manier van gezondheidswinst, maar ook hier zit wel een maximum aan. Wij adviseren u vanuit onderbouwd advies om niet meer dan 90 minuten per dag bewegend te werken bij een werkdag van 12 uur. Bij bewegend werken zal je kunnen denken aan bijvoorbeeld werken op een bureaufiets/deskbike, of een loopband.

Als we alle hulpmiddelen eens buiten beschouwing laten en alleen een zit-sta bureau zouden gebruiken, dan zijn er zonder gek te doen al heel veel gezondheidsverbeteringen mogelijk, denk hierbij aan praktische dingen zoals,

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Zet je auto verder bij je werk vandaan
  • Haal zelf je koffie
  • Zet het koffiezet apparaat verder weg
  • Kies een langere looproute

Al met al is er veel verbetering mogelijk met werken aan een zit-sta bureau/. Wilt u meer, of diep[er inhoudelijk advies? Dan adviseren we u om langs te komen in een van onze showrooms. Onze gespecialiseerde verkoopadviseurs zijn allemaal getraind in het ergonomische en dynamische werken en kunnen u van uitstekend advies voorzien! Zien we u snel?

Bekijk ook onze tips