MVO? Koop bewust, Koop Kantoormeubelen bij Albeka

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

ALBEKA & MVO

Albeka heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in haar vaandel staan.  Wat doet Albeka allemaal aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hieronder kunt u enkele zaken hierover vinden:

Gebruikt Kantoormeubilair

Albeka houdt zich bezig met de verkoop van gebruikt kantoormeubilair en magazijnrichting. Dit betekent dat gebruikt meubilair nieuw leven in wordt geblazen. Gebruikt meubilair wordt in grote partijen opgekocht, nagekeken, en weer in kleinere partijen verkocht. Door deze cyclus houden wij het ondoordacht weggooien van nog zeer goed meubilair tegen.

Gescheiden afval

Door de grote partijen die binnen komen houden wij ook veel incourant meubilair over. Dit meubilair wordt op millieuvriendelijke manier afgevoerd. Hierbij demonteren wij het incourante meubilair en scheiden wij het als volgt:

1. Oud-ijzer
2. Hout
3. Trespa wordt verkocht voor symbolische € 1,00 per blad
4. Plastic
5. Karton

Sociale werkplaatsen

Albeka blaast gebruikt meubilair nieuw leven in door bijvoorbeeld het opnieuw stofferen van stoelen en het opnieuw poedercoaten van ladenblokken, kasten en poten. Dit soort werkzaamheden besteden wij uit aan sociale werkplaatsen in Nederland.  Onderstaande bedrijven hebben wij al jaren lang een nauwe samenwerking mee:

1. Avelingen Groep in Gorinchem
2. Haeghe Groep in Den Haag

Energiezuinig


Elk bedrijfspand van Albeka wordt zorgvuldig nagekeken op energie gebied. Waar nodig wordt overtollige verlichting weggehaald en nieuw verlichtingsstraten aangelegd. Het laatste project is gebeurt in juli 2012 bij onze vestiging Nieuwegein. Daar is in heel het pand de oude verlichting weggehaald, gedemonteerd en millieu vriendelijk afgevoerd. Hier worden dan weer nieuwe millieuvriendelijke en energie zuinige verlichtingsstraten aangelegt.

MVO Nederland

Albeka is ook partner van MVO Nederland sinds enkele jaren, dit ter ondersteuning van het goede werk wat zijn doen: bewustwording. In 2011 heeft Albeka nog bij mogen dragen aan de nieuwe inrichting van MVO NEDERLAND van circa gebruikte 40 werkplekken. Voor het nieuwbericht hier over klik dan op onderstaande link:

https://www.mvonederland.nl/content/nieuwsbericht/mvo-nederland-verhuist

https://www.mvonederland.nl/content/nieuwsbericht/mvo-nederland-pakt-verhuizing-duurzaam-aan

https://www.mvonederland.nl/partner/albeka-kantoor-en-bedrijfsinrichting

Op een verantwoorde manier zaken doen, betrokken met onze klanten en rekening houden met onze omgeving, is een houding die we vanaf dag 1 van onze bedrijfsactiviteiten hebben laten zien. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) komt dan ook dagelijkse terug in onze bedrijfsactiviteit. Dit blijkt onder andere uit onze focus op de verkoop van gebruikt kantoormeubilair, de wijze waarop wij hergebruik van meubilair mogelijk maken, onze afvalverwerking, maar ook hoe we omgaan met onze klanten en met welke leveranciers we zaken doen. Een onderneming waarbij werknemers worden gewaardeerd en met plezier hun werk doen. Door naast primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden simpelweg te  luisteren naar de praktijkervaringen, wensen en ideeën van medewerkers en daarnaast te werken aan de versterking van het team. Een onderneming die continu bezig is om zichzelf te overtreffen. Als het gaat om te voldoen aan de wensen van de klant; als het gaat om het verduurzamen van de bedrijfsactiviteiten (warehousing, logistiek en energie). Kortom een onderneming die MVO doet

In de Praktijk

1. Medewerkers

Binnen ons bedrijf vinden we een open houding naar onze werknemers, klanten en leveranciers belangrijk. Met elkaar werken we aan een mooi bedrijf waar ieder een plaats heeft.

2. Onderwijs en ontwikkeling

Binnen Albeka is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling voor jong maar zeker ook voor de ouderen. We bieden opleidingsmogelijkheden en tevens, als dat past binnen het team, bieden we de mogelijkheid tot re-integratie. We werken in een relatief jong team waarbij stages voor studenten ook tot de mogelijkheden behoren.

3. Wet Sociale Werkvoorziening

Het coaten van onderstellen gebeurt door een leer- werkbedrijf dat uitvoering geeft aan de Wet sociale werkvoorziening. Ook wordt het stofferen van stoelen gedaan door een bedrijf dat uitvoering geeft aan de Wet sociale werkvoorziening.

4. Duurzaam

Albeka geeft meubilair een tweede leven. We reinigen en repareren gebruikt meubilair. Op deze manier reduceren we afval en dragen we bij aan CO2 reductie.

5. Recycling

Al het restafval zoals metalen, hout, kunststof, karton en plastics wordt door onze medewerkers gescheiden en daarna aangeboden aan afvalverwerkingsbedrijven.

6. Certificeringen

onze leveranciers van nieuwe bureaubladen zijn FSC en PEFC gecertificeerd. Al het hout wat door dit bedrijf wordt verwerkt is geproduceerd volgens de internationale richtlijnen voor duurzaam bosbeheer.

7. CO2 reductie

Het transport naar de klant wordt altijd gecombineerd (op route) aangeboden zodat het economisch efficiënt en minst schadelijk is voor het milieu.

8. Gebruikt Meubilair

Albeka richt zich op duurzame kantoorinrichting voor haar klanten. We denken mee en adviseren graag 2ehands. Kopen bij Albeka is dus doen aan MVO! Tegelijkertijd is het goed voor uw portemonnee.

9. Cradle to Cradle

Binnenkort vindt u ook een cradle to cradle assortiment op onze website!

10. Contact

Wilt u meer weten over MVO en wat Albeka voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.  Telefoon: 078-6912182 of volg ons via social media. Twitter: @AlbekaKantoor Facebook: https://www.facebook.com/albekaNL

Wat betekent dat voor u?

Wij helpen uw MVO ambitie te realiseren / Kopen bij Albeka is MVO doen!