Welke vergaderstoel moet ik kiezen?

U bent op zoek naar een vergaderstoel of kantinestoel. Bij Albeka bieden we diverse soorten en types vergaderstoelen tegen ieder budget, maar wat moet u nu kiezen? In dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten om de stoel te vinden die het beste bij uw wensen past. Allereerst is het goed om te kijken welk model onderstel het beste bij uw wensen aansluit. U kunt hierin kiezen voor een slede, of een 4-poots model.

Slede vergaderstoel

Een slede vergaderstoel zit vaak beter en biedt meer comfort. Dit komt doordat de slede vergaderstoelen kunnen buigen en hierdoor wat flexibeler is en aanvoelt. Het slede model bieden wij gebruikt en nieuw aan en is over het algemeen verkrijgbaar in een stoffen, of een lederen zitting. Een slede model ziet er ook vaak luxer uit. Bent u dus op zoek naar uitstraling om uw vergader, of conferentie ruimte een meer luxere uitstraling te geven? Dan adviseren we u om te kiezen voor een vergaderstoel met een slede model. Sommige slede vergaderstoelen zijn stapelbaar.

Slede vergaderstoel

4-poots vergaderstoel

Een 4-poots vergaderstoel heeft vaak een iets minder comfortabele zit, maar heeft als bijkomend voordeel dat deze vaak goed en makkelijk stapelbaar zijn, bovendien ook eenvoudig en makkelijk te verplaatsen. Ook zijn de 4-poots modellen vaak wat moderner om te zien en zijn goed toepasbaar in bijvoorbeeld een wachtkamer. De 4-poots stoelen zijn vaak goedkoper, dan een slede of verrijdbare stoel.

4-poots vergaderstoel

Verrijdbaar model

Bent u liever mobieler en moet u vaak in of uit de stoel dan is een verrijdbaar model ook nog een goede optie. Een verrijdbare vergaderstoel is comfortabel, makkelijk in gebruik en verkrijgbaar in diverse modellen voetkruizen. Hierdoor heeft de verrijdbare vergaderstoel als voordeel dat er veel meer mogelijkheden zijn in bewegingsvrijheid.

Verrijdbare vergaderstoel

Diverse mogelijkheden

Bij de diverse modellen vergaderstoelen kunt u kiezen tussen verschillende bekledingen en materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen stof, hout, leer en kunststof. De voordelen van kunststof en leer is dat het makkelijk schoongemaakt kan worden. Het voordeel van stof is dat het comfortabeler aanvoelt. Kijk daarom goed waar de stoelen voor gebruikt gaan worden, iedere situatie vraagt om zijn eigen materiaal. Houd u graag uw ruimte netjes, of worden de stoelen ook gebruikt in andere ruimtes? Kies dan voor een stapelbare vergaderstoel. Zowel slede, als 4-poots vergaderstoelen zijn in de meest gevallen stapelbaar, hierdoor blijft de ruimte netjes en het kan makkelijk verplaatst worden.

Stapelbare vergaderstoelen

Staand vergaderen

Tegenwoordig begint het traditionele vergaderen te veranderen in meer staand of zit-staand vergaderen. Het is goed om niet te veel en te langdurig achter elkaar te zitten. Staand, of dynamisch vergaderen duurt bewezen korter, is vaak veel praktischer en er worden er sneller besluiten genomen. Bij staand vergaderen kunt u ook kiezen voor hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een Swopperdynamische krukken, of stahulpen. De hulpmiddelen zorgen voor comfort, maar tegelijk zorgen ze ervoor dat u sneller beweegt en van uw plek komt.

Dynamische vergaderstoel

Bezoek een van onze showrooms voor meer informatie

Wilt u meer informatie, of wilt u de stoelen even proberen en eens ervaren wat de verschillen zijn? Kom dan langs in een van onze showrooms. Albeka is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht, Nieuwegein en Zoetermeer, waardoor u als klant de showrooms eenvoudig kunt bereiken. In onze showrooms vindt u zowel tweedehands als nieuwe vergaderstoelen. Onze verkoopadviseurs zullen u voorzien van goed advies, een offerte op maat en natuurlijk een heerlijk bakje koffie! Zien we u snel?

Bekijk onderstaand filmpje voor een visualiatie