De voordelen van staand werken op een rijtje!

De voordelen van staand werken op een rijtje!
24 augustus 2021 45 Keer bekeken

Afwisselend zittend en staand werken is een effectieve manier om beweging op kantoor te stimuleren. Dé oplossing om dit te realiseren, is door het aanschaffen van een zit-sta bureau. Deze type bureaus bieden vele voordelen en daarom zullen we ze hieronder aan je uitleggen zodat je weet staand werken jou te bieden heeft!

Voordeel 1: Je wordt een stuk energieker

Als je de hele dag op een bureaustoel zit, wordt je meestal na op het einde van de dag erg duf. Op het moment dat je met behulp van een zit-sta bureau ook af en toe gaat staan, zal je merken dat je je een stuk energieker gaat voelen. Wanneer je staat, bevindt je lichaam zich namelijk in een andere houding waardoor je je direct weer alert voelt zodat je gefocust kunt gaan werken.

Voordeel 2: Je productiviteit neemt toe

Wanneer je gedurende je werkdag af en toe de tijd neemt om even staand te gaan werken, zal je merken dat je productiviteit een stuk zal toenemen. Je krijgt namelijk weer volop energie wanneer je staand aan het werk bent. Met deze nieuwe energie kan je een stuk beter gefocust te werk gaan.

Voordeel 3: Je zult minder last krijgen van rug- en nekklachten

Gedurende de 8 uur dat je aan het werken bent, heb je veel verschillende zithoudingen die je aanneemt tijdens het werken. Zo zit je in het begin vaak helemaal recht, maar ga je na bijvoorbeeld een halfuur werken wat meer achterover gezakt zitten. Als je dan achterover gezakt zit, dan zit je dus in een verkeerde houding wat tot rug- en nekklachten kan zorgen. Wanneer je juist staand aan het werken bent, bevinden je rug en nek zich in hun natuurlijke houding waardoor je deze klachten juist voorkomt.

Voordeel 4: Je verbrandt calorieën

Staand werken zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Dit heeft ermee te maken dat je spieren aan het werk worden gezet terwijl je staand aan het werken bent. Zo ben je dus ook nog gezond bezig!

Voordeel 5: Je voorkomt de dip die je krijgt na de middagpauze

De middagpauze zit er net op en je gaat weer terug naar kantoor. Als je dan weer aan het werk gaat op kantoor, herken je vast wel de dip die je dan krijgt na zo’n lunchpauze. Bij het zittend werken, zak je helemaal in en voel je je duf terwijl staand werken je energie juist hoog houdt.

Voordeel 6: Je concentratievermogen neemt toe

Tijdens het staand werken, krijg je meer energie wat helpt om je concentratievermogen te verhogen. Het verhoogde concentratievermogen zal ervoor zorgen dat je een stuk beter werk levert. Je kan je namelijk voor langere tijd goed concentreren wat zorgt voor betere prestaties.

Gerelateerde posts