De voordelen van tweedehands bureaustoelen

De voordelen van tweedehands bureaustoelen
18 december 2019 38 Keer bekeken

Albeka is de specialist in gebruikt kantoormeubilair! Maar deze specialisatie brengt ook weleens wat vraagstukken met zich mee. Waarom geen nieuwe bureaustoelen? Zijn de gebruikte bureaustoelen nog wel in een goede staat? Hoelang gaat dit meubilair nog mee?

Op deze pagina willen we je wat handvatten bieden en benoemen wat de voordelen zijn van tweedehands kantoormeubilair, wat je zou moeten helpen in het maken van een keuze. Vooraf is het goed om te vermelden dat welke keuze je ook maakt het niet gaat over goed, of minder goed, kwaliteit, of mindere kwaliteit. Alles heeft uiteindelijk te maken met je eigen voorkeur, identiteit, budget en toepassing.

Ontstaan verkoop gebruikte bureaustoelen

Albeka is 15 jaar geleden begonnen met de inkoop van restpartijen. In dit geval werden de bureaustoelen nagekeken en weer doorverkocht. Later hebben we ons ook meer gespecialiseerd in het opknappen van bureaustoelen om toch weer een verbeterde levensduur van de stoelen te garanderen. Wij zagen (en zien) hierin een toekomstige markt, omdat steeds meer mensen verantwoord om willen gaan met het milieu. Inmiddels, 15 jaar later is dit alleen nog maar meer toegenomen. In tussentijd zijn we overigens ook meer nieuw en dynamisch meubilair gaan aanbieden en verkopen.

Hoe lang gaat een bureaustoel mee

Hoe lang gaat een bureaustoel mee gemiddeld gezien? De levensduur van een bureaustoel is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, het ontwerp, en hoe intensief de stoel wordt gebruikt. Over het algemeen gaan hoogwaardige bureaustoelen die goed onderhouden worden, tussen de 7 en 10 jaar mee. Bij intensief gebruik in een kantooromgeving kan deze periode echter korter zijn. Regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van de bekleding en het smeren van bewegende delen, kan helpen de levensduur te verlengen. Voor tweedehands bureaustoelen is het belangrijk om de staat van de stoel zorgvuldig te beoordelen, aangezien eerdere slijtage de resterende levensduur kan beïnvloeden.

Voordelen van gebruikte bureaustoelen

De voordelen van gebruikte bureaustoelen zijn talrijk. 

  • Altijd een goede prijs
  • Bekende merken tegen betaalbare prijzen
  • Draag bij aan een beter milieu (DUURZAAM)
  • Nieuwe bekleding met alternatieve kleuren mogelijk
  • Draagt bij aan MVO 

Deze punten geven al een indruk, waarom gebruikte bureaustoelen interessant kan zijn. Binnen het gebruikte meubilair bieden wij diverse topmerken aan die al jaren hun succes hebben bewezen, denk hierbij aan AhrendAspaGispenLensvelt, Herman Miller en meer. Binnen de categorie gebruikte bureaustoelen bieden we deze topmerken aan, terwijl dit bij nieuw wel mogelijk zou zijn, maar de prijzen vaak nagenoeg onbetaalbaar zijn.

Duurzame economie door aankoop gebruikte bureaustoelen

Een zeer belangrijk aspect is dat door de aankoop van gebruikte bureaustoelen je bijdraagt aan een duurzame economie. De duurzame economie is bedoeld om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Een belangrijk kernpunt hierbij is het waardebehoud. Albeka spant zich in om niet alleen met de meubels, maar ook in het gehele bedrijfsproces de duurzaamheid te waarborgen. Dit doen we door afvalscheiding, samenwerking met sociale werkplaatsen en milieuvriendelijke auto’s. Als je kiest voor een gebruikte bureaustoel geef je deze stoelen een tweede leven, wat zeer bevorderlijk is om de afvalberg niet nog groter te laten worden. 

Gebruikte bureaustoelen en het sterrensysteem

Omdat je bij gebruikte bureaustoelen altijd te maken hebt met een verschillende status en kwaliteit, is het nodig om hierin helderheid te bieden. Uiteindelijk is het voor jouw van belang dat je een stoel ontvangt die voldoet aan de verwachtingen. Om je binnen de gebruikte bureaustoelen een handleiding en een eenvoudigere keuze te geven, hebben we een sterrensysteem geïntroduceerd. Met dit sterrensysteem maken we eerlijk duidelijk wat de staat is van de desbetreffende stoel. Aan de hand van deze sterren vermelding willen we de keuze eenvoudiger maken, zodat je uiteindelijk niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Heb je vragen over onze gebruikte bureaustoelen? Lees meer, neem contact met ons op, of kom eens langs in een van onze 3 showrooms!

Gerelateerde posts