Ergonomische kantoormeubelen voor kleine bedrijven

Ergonomische kantoormeubelen voor kleine bedrijven
14 juli 2023 68 Keer bekeken

Je bent een startende ondernemer met een kantoor thuis of misschien met een nieuwe externe kantoorruimte en je gaat je nieuwe ruimte inrichten. Maar waar start je? Je wilt wel graag comfortabel achter je nieuwe werkplek zitten. Dan zijn ergonomische kantoormeubelen iets voor jou! In deze tijd gaan kleine bedrijven steeds vaker gelijk voor ergonomische kantoormeubelen, omdat dit toch de duurzaamste keuze is. Wanneer je voor je medewerkers en jijzelf willekeurig goedkoop meubilair koopt is de kans groot dat er lichamelijke klachten optreden na het lang zitten achter zo’n werkplek. Dan is het erg zonde als je daarna opnieuw een geheel nieuwe inrichting moet aanschaffen. Als je gelijk voor ergonomisch kantoormeubelen zou gaan, sla je deze stap over en heb je direct een werkplek waar je zonder lichamelijke klachten productief kan werken.

Hoe kun je ergonomisch werken?

Wanneer je naar kantoormeubelen kijkt zijn er veel mogelijkheden. Zoals ik hierboven al vertelde is de kans groot dat je lichamelijke klachten kan krijgen wanneer je bijvoorbeeld zou werken achter een oud bureau dat je vond in je schuur. Daarom raad ik je ook erg aan om te kijken naar ergonomische kantoormeubelen. Je kan bijvoorbeeld denken aan een monitorarm, ergonomische muis, stoel en bureau. Met ergonomische producten voorkom en verminder je de belasting die je lichaam krijgt van het zitten achter een bureau voor een langere tijd. Hierdoor voorkom je langdurige klachten waardoor mogelijk werk stil komt te liggen.

Maar hoe kun je goedkoop ergonomisch werken?

Tweedehands ergonomische kantoormeubelen

Ergonomische kantoormeubelen zijn niet altijd goedkoop en kan soms zelfs veels te duur zijn voor kleine bedrijven. Met tweedehands ergonomische kantoormeubelen kan je prima je kantoor inrichten. Ze zijn een stuk goedkoper en als je op zoek bent naar meubilair van kwaliteit zit je met een tweedehands bureau nog steeds snor. Zo hoef je niet heel je budget voor het jaar op te maken aan kantoormeubelen én zit je ergonomisch achter je bureau. Je kan bijvoorbeeld kijken naar een bench werkplek. Dit is een werkplek waar meerdere mensen aan kunnen werken doordat het minimaal 2 bureaubladen heeft dat aan 1 onderstel vast zit. Zo creëer je meerdere werkplekken en lever je weinig ruimte in. Dit is vooral handig wanneer je een kleine werkomgeving hebt, wat vaak het geval is bij kleine bedrijven.

Huren of leasen

Een andere optie om ergonomische kantoormeubelen goedkoop op te doen is het meubilair te huren of te leasen. Dit betekent dat je per maand een vast bedrag betaalt om het meubilair thuis of in je kantoor te gebruiken. Op deze manier kan je je budget gebruiken om je kleine bedrijf te laten groeien!

Interieuradvies

Heb je nog steeds keuzestress en weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen wij van Albeka je graag! Wij geven vrijblijvend interieuradvies op maat bij koop of huur/lease orders. Zo helpen we kleine en grote bedrijven aan een mooie nieuwe, dynamische of ergonomische kantoormeubelen die bij elk budget passen.

Conclusie

Ergonomische kantoormeubelen kan erg duur zijn voor kleine bedrijven. Gelukkig zijn er meerdere opties om deze goedkoop te regelen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor tweedehands ergonomische kantoormeubelen. Deze zijn vaak goedkoper. Ook kan je kijken om je meubilair te huren of te leasen. Kortom, genoeg manieren om goedkoop van je ergonomische kantoormeubelen te genieten!

Gerelateerde posts