Hoe kies ik een goede bureaustoel uit?

Hoe kies ik een goede bureaustoel uit?
24 september 2021 208 Keer bekeken

Een goede bureaustoel uitkiezen kan een lastige klus zijn. Er zijn zo veel verschillende soorten bureaustoelen, gloednieuw bureaustoelen of tweedehands bureaustoelen waar je onder ander uit kunt kiezen waardoor we snappen dat je niet weet waar je moet beginnen met zoeken. De vraag blijft dan natuurlijk hoe je een goede bureaustoel uitkiest. In deze blog zullen we jou verder op weg helpen om deze vraag te beantwoorden!

Ga voor jezelf na waarvoor je een bureaustoel nodig hebt!

Als eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je een bureaustoel nodig hebt. Wanneer je een goed antwoord hebt op deze vraag, zal je ook merken dat je al een veel beter idee hebt naar wat voor soort bureaustoel je op zoek bent.

Eigenlijk als we kijken waarom iemand een bureaustoel nodig heeft, komt het vaak neer op welk type klant je bent. Bij het uitzoeken van een bureaustoel, kan er namelijk onderscheid worden gemaakt in drie type hoofdklanten. Deze drie type klanten zijn:

 • Klant 1 heeft een bureaustoel nodig voor op kantoor.
 • Klant 2 heeft een bureaustoel nodig voor zijn thuiswerkplek.
 • Klant 3 heeft een bureaustoel nodig voor dag- en nachtdiensten.

Elk van deze drie type klanten kijkt naar andere eigenschappen die een bureaustoel moet hebben. Zo kan het voor iemand die thuiswerkt weer belangrijk zijn dat de bureaustoel een huiselijke uitstraling moet hebben terwijl iemand die op kantoor werkt hier niet zijn aandacht op legt.

In ons assortiment is het type bureaustoel ook al uitgesplitst zodat je al gerichter kan zoeken. Zo vind je in ons aanbod de volgende categorieën: Ergonomische bureaustoelen24 uur bureaustoelenwitte bureaustoelen en bureaustoelen zonder wielen.

Bedenk goed welke eigenschappen de bureaustoel moet hebben

Je kunt bij het uitkiezen van een bureaustoel uit veel verschillende eigenschappen kiezen. Het is dan voor jou belangrijk dat je weet welke eigenschappen jij belangrijk vindt aan een bureaustoel. Hieronder leggen we belangrijke eigenschappen van een bureaustoel uit. Aan de hand van deze eigenschappen kan je voor jezelf nagaan wat je belangrijk vindt zodat je al een betere selectie kunt maken van naar wat voor soort bureaustoel je op zoek bent.

Kies de kleur uit van jouw bureaustoel

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je weet in welke kleur je jouw bureaustoel wilt hebben en dat deze goed bij jouw gebruikte bureau of nieuwe bureau past. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren zoals zwart, antraciet, grijs, wit, rood, oranje, geel, groen, blauw, paars of bruin.

 1. CS bureaustoel, rood, 2D armleggers
  • GBS2107
  CS bureaustoel, rood, 2D armleggers
  Binnen 7 werkdagen (NL)
  Special Price 240, 79 199, 00 Regular Price 252, 89 209, 00
 2. RH Extend 120 Large bureaustoel, grijs / groen, 3D armleggers
  • G100722
  RH Extend 120 Large bureaustoel, grijs / groen, 3D armleggers
  Binnen 7 werkdagen (NL)
  422, 29 349, 00
 3. Bureaustoel Diederick - Zwart
  Super Deal
  • 21002
  Bureaustoel Diederick - Zwart
  Binnen 7 werkdagen (NL)
  Special Price 398, 09 329, 00 Regular Price 506, 99 419, 00

Ondersteun je rug met behulp van een lendesteun

Een lendesteun zorgt ervoor dat je onderrug wordt ondersteund. Jouw bovenrug leunt op je onderrug dus nadat je jouw lendesteun goed hebt ingesteld, bevindt jouw bovenrug zich ook al direct in de juiste houding. Zo voorkom je rugklachten door middel van de lendesteun.

Neig de rugleuning naar achteren met een synchroon mechanisme

Een synchroon mechanisme houdt in dat zowel de zitting als de rugleuning tegelijk naar achteren kunnen worden geneigd. Een voordeel van dit mechanisme is dat je zeker weet dat je rug in dezelfde houding blijft terwijl je de stoel naar achter neigt in de gewenste staat.  

Ondersteun je armen met armleggers

Als je hard aan het werken bent, wil je natuurlijk voor het gebruiksgemak dat je armen worden ondersteund door middel van armleggers. We kunnen armleggers opdelen in 1D, 2D, 3D en 4D armleggers. In deze blog leggen we aan jou uit wat de verschillen zijn tussen deze armleggers. Zo weet je wat voor armlegger voor jou geschikt is! Voor een juiste armhouding op je armsteunen, raden we je verder aan om jouw armen in een hoek van 90 graden te houden.

Voor welke bekleding kies jij voor je bureaustoel?

Je hebt verschillende type bekleding waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit stoffen, lederen en mesh bekleding. Er is wel een onderscheid te maken tussen deze soorten bekleding. Zo heeft mesh bekleding (wat gebruikt wordt als rugleuning) een ventilerende werking, lederen bekleding trekt weer minder stof aan en op stoffen bekleding komen weer minder snel krassen op.

 1. Klober bureaustoel, zwart , 4D armleggers, opnieuw gestoffeerd
  • GBS2050
  Klober bureaustoel, zwart , 4D armleggers, opnieuw gestoffeerd
  Binnen 7 werkdagen (NL)
  301, 29 249, 00
 2. Dauphin To-Sync bureaustoel, zwart/mesh, 2D armleggers
  • G102072
  Dauphin To-Sync bureaustoel, zwart/mesh, 2D armleggers
  Binnen 7 werkdagen (NL)
  252, 89 209, 00
 3. Wilkhahn 174/7 bureaustoel, zwart / grijs netwave, 3D armleggers
  • G100551
  Wilkhahn 174/7 bureaustoel, zwart / grijs netwave, 3D armleggers
  Binnen 7 werkdagen (NL)
  240, 79 199, 00

Verrijd jouw bureaustoel doormiddel van soft of harde wielen

De wielen onder het onderstel van de bureaustoel regelen dat de stoel verrijdbaar is. Er zijn een aantal soorten wielen die onder een bureaustoel kunnen worden geplaatst. Hierbij gaat het om soft- en harde wielen. Soft wielen zijn bedoeld voor harde ondergronden en harde wielen zijn bedoeld voor zachte ondergronden zoals een tapijt.

Wij hopen dat je na het lezen van deze blog een beter idee heeft gekregen wat voor soort bureaustoel een geschikte optie voor je kan zijn. Je kan dus voor jezelf nagaan wat voor soort type bureaustoel klant je bent en welke eigenschappen de bureaustoel volgens jou moeten hebben. Zo kom je tot een selectie aan geschikte bureaustoelen waar je uit kunt kiezen!

Bureaustoel testen

Mocht je het toch nog lastig vinden om een geschikte bureaustoel uit te kiezen, dan kan je gerust bij ons langskomen in één van onze showrooms waar onze experts jou graag willen helpen!

Gerelateerde blogs