5 musthaves voor een betere werkplek

5 musthaves voor een betere werkplek

 

Als je beschikt over een werkplek ben je wellicht wel geïnteresseerd in hoe je jouw werkplek kan verbeteren zodat je zeker weet dat zo efficiënt mogelijk aan het werk bent. Wij willen jou graag hiermee helpen en daarom hebben we voor jou 5 musthaves opgesteld voor een betere werkplek!  

Musthave 1: Maak van jouw kantoor een duurzame werkplek

Waarom zou je een duurzame werkplek willen hebben, zit je je misschien wel af te vragen? Veel bedrijven hoor je tegenwoordig over verduurzamen van kantoren en steeds vaker zie je producten als kunstplanten terugkomen op een kantoor. De hoofdreden is hiervoor natuurlijk dat bedrijven meer met het milieu willen bezig zijn en ze willen zich daarvoor inzetten door hun kantoor duurzamer in te richten. Naast dat een duurzame werkplek voordelen biedt voor ons milieu, heeft het voor jou ook nog een ander belangrijk voordeel. Je wordt namelijk creatiever door jouw werkplek duurzamer in te richten! Door de groene sfeer van onder andere de kunstplanten zal je zien dat er nieuwe, creatieve ideeën in je opkomen. Richt jouw kantoor duurzamer in en laat aan ons weten wat voor creatieve ideeën je krijgt!

Musthave 2: Kies voor ergonomische bureaustoelen

Waarschijnlijk ga je niet de hele dag staand werken, toch? Daarom is het fijn als je beschikt over een goede bureaustoel waarbij je geen last krijgt van nek- en rugklachten. Er zijn hiervoor ook bureaustoelen op de markt gebracht, namelijk ergonomische bureaustoelen. Dit zijn bureaustoelen die zo zijn gemaakt dat je pijn in je nek en rug gaat voorkomen wanneer je de hele dag hard zit te werken. In ons assortiment aan bureaustoelen hebben we ook een categorie ergonomische bureaustoelen. Neem een kijkje en misschien zit er wel iets voor je bij!

Musthave 3: Wissel staand en zittend werken af

Word je soms ook helemaal gek van de hele dag zitten en wil je graag af en toe de benen strekken? Dan hebben wij wel de juiste oplossing voor je, namelijk zit-sta bureaus. Misschien ken je ze al van naam. Dit zijn bureaus waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel te zitten als even te staan achter je bureautafel. Dit is erg fijn, omdat het zorgt voor afwisseling en verder is het ook nog gezond aangezien je een actievere houding aanneemt!

Musthave 4: Zorg voor een loungeplek in jouw kantoor

Veel kantoren beschikken over voldoende werkplekken, maar hebben geen loungeplek terwijl dit wel echt een ‘must’ is voor in je kantoor. Wanneer je namelijk beschikt over een loungeplek in je kantoor, heb je een plek waar je even op andere gedachtes kan komen aangezien je even niet achter jouw bureau zit. Vaak helpt het namelijk wel om even van plek te wisselen zodat je daarna weer met een frisse blik aan de slag kan gaan!

Musthave 5: Beschik over genoeg ramen op jouw werkplek

Voldoende daglicht is belangrijk wanneer je hard aan het werk bent. Daarom raden we jou ook aan om genoeg ramen te hebben in jouw kantoor/werkplek. Als je namelijk beschikt over voldoende daglicht, blijf je ook actief en daarnaast kan je af en toe even lekker naar buiten kijken zodat je even wat anders ziet dan alleen maar je beeldscherm. Het zou helemaal fijn zijn als je een werkplek hebt waarbij je ook een mooi uitzicht hebt wanneer je uit het raam kijkt. Dit zou je nog meer motiveren om weer lekker te gaan werken op jouw eigen werkplek!