5 tips om files te vermijden op weg naar kantoor

5 tips om files te vermijden op weg naar kantoor

Je staat ‘s ochtends op tijd op om naar je werk te gaan. Je pakt om een uur of half 8 de auto en… ... je raad het al; je rijd rechtstreeks de file in! Met een beetje geluk kom je net op tijd aan op je werk. Niet zo’n lekkere start van je dag dus.

Toch zijn er manieren om deze vervelende spits te vermijden. In deze blog geef ik je 5 tips om de file op weg naar kantoor te vermijden!

1. Kies voor het OV

Al ben je in de mogelijkheid, is het wellicht handig om met het openbaar vervoer te reizen. Je kunt kiezen voor de trein of natuurlijk de bus. 

Natuurlijk loop je met deze twee vervoersmiddelen nog steeds de kans om te laat te komen. Toch heeft de bus bijvoorbeeld wel heeft vaak een eigen rijstrook waardoor je de ergste file misloopt.

Omdat het risico op te laat komen nog steeds aanwezig is, is een van de volgende tips misschien een betere optie.

2. Neem de fiets

Is je werk niet al te ver weg? Houd je ervan om lekker in beweging te zijn? Dan is fietsen naar je werk misschien wel de perfecte uitkomst.

Fietsen is gezond en je stoot ook nog eens geen CO2 uit. Wel kan fietsen wellicht te ver zijn, lees daarom verder voor andere tips.

3. Flexwerken

Flexwerken! Door op andere tijden te werken kun je de file makkelijk vermijden. 

Begin bijvoorbeeld na de ochtendspits. Zo schuif je je hele werkdag gewoon een uurtje op. Ook aan het einde van de dag profiteer je hiervan, want je werkdag eindigt na de avondspits.

Overleg dit natuurlijk wel even met je werkgever. Heb je nog geen flexwerkplek? Dan zit je bij Albeka goed!

4. Ziek melden

Ook makkelijk: meld je ziek! Zo hoef je niet te werken en vermijd je de file volledig! Of..? ...Misschien toch niet zo’n goed idee, laten we dit maar niet doen. Snel naar de laatste tip! ;)

5. Thuiswerken

Tegenwoordig doen heel veel mensen het; thuiswerken. Uiteraard is dit niet voor iedereen mogelijk.

Kun jij wel thuiswerken? Dan heeft dit best veel voordelen. Zo heb je geen last van file en kun je net iets later opstaan. Daarnaast ben je aan het einde van de dag gelijk thuis!

Mis jij thuis nog een goede werkplek? Wij hebben daar ervaring mee.

Met deze tips weet ik zeker dat je niet zomaar weer in de file terecht komt.