6 gezonde kantoorsnacks

6 gezonde kantoorsnacks

Heb je dat ook weleens op kantoor? Het is alweer een paar uur geleden dat je je ontbijt op hebt, en je begint alweer een beetje trek te krijgen. De kans is groot dat je dan al snel iets ongezonds pakt.

Is het niet beter om in het vervolg gewoon iets gezonds mee naar je werk te nemen?
In deze blog laten we je 6 gezonde kantoorsnacks zien!

Fruit

Met fruit zit je altijd goed! Stop bijvoorbeeld voordat je naar je werk gaat gewoon een appel of een banaan in je tas, in plaats van zo’n ongezonde chocoladekoek.

Fruit zit vol vitaminen, vezels en mineralen. Bovendien past fruit in een gezonde levensstijl en levert het energie op.

Smoothie

Fruit kun je natuurlijk zo opeten, maar je kunt er ook heel simpel een smoothie van maken.

Pak wat fruit naar keuze, snijd dit in kleinere stukjes en mix dit met wat magere yoghurt of soja in een blender. Zo heb je een voedzaam en gezond tussendoortje!

Rijstwafels

In een rijstwafel zitten enorm weinig calorieën, maar ook weinig voedingsstoffen. Eventueel kun je ze beleggen met een plakje kipfilet of pindakaas.

Rijstwafels zijn er gewoon naturel, maar je hebt ze ook met een smaakje. Dit is natuurlijk minder gezond dan de naturel, maar nog steeds beter dan een koek.

Pure chocolade

Chocolade is enorm lekker als tussendoortje. Maar witte- en melkchocolade is helaas gewoon niet gezond.

Toch is er chocolade die wél gezond is. Namelijk pure chocolade met minimaal 78% cacao! Hierdoor is de chocolade wel een stuk bitterder, maar dat is kwestie van gewenning.

Deze pure chocolade heeft een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte antioxidanten.

Magere yoghurt (met fruit/muesli)

Magere yoghurt met 0% vet is een goed voorbeeld. Deze yoghurt is rijk aan goede eiwitten en vult goed.

De yoghurt heeft van zichzelf weinig smaak. Daarom is het lekker om er wat fruit en/of muesli aan toe te voegen. Zo krijgt je yoghurt een vollere smaak.

Mueslirepen

Over muesli gesproken! Wat dacht je van mueslirepen? Deze kunnen ook gezond zijn. Wel is het belangrijk dat je een soort koopt zonder toegevoegde suikers, verzadigde vetten en toegevoegde smaakstoffen. Deze zijn namelijk niet gezond.

Over muesli gesproken! Wat dacht je van mueslirepen? Deze kunnen ook gezond zijn. Wel is het belangrijk dat je een soort koopt zonder toegevoegde suikers, verzadigde vetten en toegevoegde smaakstoffen. Deze zijn namelijk niet gezond.

Dit waren ze dan! 6 gezonde kantoorsnacks. Naast gezond eten op kantoor is het natuurlijk belangrijk dat je gezond werkt!

Zorg ervoor dat je af en toe een rondje loopt en een goed instelbare bureaustoel hebt. Ook is het goed om af en toe staand te werken.