6 tips voor een duurzaam kantoor

6 tips voor een duurzaam kantoor

Het is helemaal van deze tijd om jouw kantoor op een duurzame manier in te richten! Wanneer je jouw kantoor duurzaam wil inrichten, is het fijn om te weten waar je op moet letten bij de inrichting. Wij willen je hier graag een handje mee helpen. Daarom geven wij in deze blog aan jou 6 tips waar je op kan letten wanneer je jouw kantoor duurzaam gaat inrichten!

Tip 1: Kies voor bureaustoelen met een lange levensduur

Wanneer je jouw kantoor wil verduurzamen, dan zou je al kunnen beginnen door te kiezen voor duurzamere bureaustoelen. Een duurzame bureaustoel kan natuurlijk niet ontbreken in jouw kantoorruimte. Wat verstaan wij dan onder duurzame bureaustoelen? Hieronder verstaan wij bureaustoelen die voor een langere tijd meegaan.

Tip 2: Plaats duurzaam meubilair in jouw kantoor

Wanneer je jouw kantoor op een duurzamere manier wil gaan inrichten, kan je ervoor kiezen om duurzame meubels in jouw kantoor te plaatsen. Duurzame meubels zorgen ervoor dat jouw kantoor een natuurlijke, groene uitstraling zal hebben. Maar wat verstaan we onder duurzame meubels? Bij duurzame meubels kan je bijvoorbeeld denken aan een eikenhouten tafel die wij onder andere aanbieden binnen onze vergadertafels. Deze eikenhouten tafels geven jouw kantoor direct een duurzame uitstraling!

Tip 3:  Laat jouw kantoor stralen met duurzame verlichting

De gehele werkdag blijven de lampen schijnen in jouw kantoor. Daarom is het fijn dat jouw kantoor beschikt over duurzame verlichting! Duurzame verlichting is verlichting wat erg lang meegaat en daarnaast ook een positief effect heeft op het milieu met een laag energieverbruik. Binnen onze categorie verlichting kan je inspiratie opdoen voor verschillende soorten duurzame verlichting voor in jouw kantoor. Neem gerust een kijkje!

Tip 4: Richt jouw duurzame kantoor in met kunstplanten

Jouw duurzame kantoor inrichten kan een hele klus zijn. Daarom is het fijn als je jouw kantoor eenvoudig een stukje duurzamer kan maken zonder dat je hier veel voor hoeft te investeren. Denk bijvoorbeeld aan fleurige kunstplanten voor in jouw kantoorruimte. Dit zijn planten die je niet hoeft te onderhouden en daarmee een erg efficiënte manier is om jouw kantoor een duurzamere uitstraling te geven.

Tip 5: Vermijd het gebruik van wegwerpbekertjes

Wanneer je in de pauze een lekker bakje koffie gaat drinken, dan is het vaak gebruikelijk om een papieren wegwerpbekertje te pakken. Wat wij je aanraden, is om glazen bekers te gaan gebruiken in plaats van papieren wegwerpbekertjes om er zo voor te zorgen dat je nog een duurzamer kantoor hebt.

Tip 6: Koop niet een nieuwe bureaustoel, maar repareer de oude bureaustoel met bureaustoel onderdelen

Op het moment dat je een aantal bureaustoelen al een tijdje in jouw kantoor hebt staan en je zit na te denken om een nieuwe bureaustoel aan te schaffen, wacht dan nog even. Het is namelijk een duurzamere manier om ervoor te kiezen om nieuwe bureaustoel onderdelen onder jouw oude bureaustoel te zetten in plaats van direct een nieuwe bureaustoel aan te schaffen. Hiermee breng je bijvoorbeeld alleen een set nieuwe zachte wielen aan wanneer je merkt dat een bureaustoel toe is aan nieuwe wielen. Op onze webshop www.hergebruikalles.nl vind je ook heel veel onderdelen voor bureaustoelen van merken als Ahrend, HAG en Haworth. Zo maak je de levensduur van de bureaustoelen in jouw kantoor langer en daarmee help je mee aan een duurzamer kantoor!