Alle functies van een bureaustoel

Alle functies van een bureaustoel

Bureaustoelen die geschikt zijn voor een goede ondersteuning van uw rug zijn bijvoorbeeld de Ahrend bureaustoelen of de Giroflex bureaustoelen. Als u een bureaustoel gaat kopen en comfortabel wilt zitten en een goede zithouding wilt hebben is het belangrijk om te letten op een aantal aandachtspunten, omdat bureaustoelen vaak veel verschillende instel mogelijkheden hebben. We hebben voor u op een rij gezet waar u op moet letten!

 
Bekijk wat bij u past
 
Elke bureaustoel is in zithoogte verstelbaar. De hendel waarmee de zithoogte wordt bediend, zit rechts onder de zitting van de stoel. Hiermee gaat de hele stoel omhoog of omlaag.
Een bureaustoel kan een rugleuning hebben, die los van het zitvlak in hoogte verstelbaar is. Dit gebeurt meestal met een draaiknop of een hendel.
 
Een groot aantal van het assortiment bureaustoelen heeft een armleuning. Als het om verstelbare armleuningen gaat onderscheiden wij 3 typen:
  • 2D armlegger: hoogte en /of breedte verstelling
  • 3D armlegger: hoogte, breedte en diepte verstelling
  • 4D armlegger: hoogte, breedte en diepte verstelling en daarnaast ook draaibaar.
 
Sommige typen bureaustoelen hebben een lendensteun, een soort extra ondersteuning in de rugleuning die het mogelijk maakt om de kromming ervan aan te passen. Een lendensteun kan in de hoogte en/of de diepte worden ingesteld.
 
 
Bij Albeka onderscheiden wij 4 typen bureaustoelen als het gaat om het mechanismen. Bij de aankoop van een bureaustoel is het van groot belang om hier op te letten. Het gaat dan om de beweging- of kantelmechanismes die ervoor zorgt hoe een persoon op de stoel zit en hoe dynamisch men kan werken.
 
 
Een bureaustoel met een kantelbare rug, de naam geeft het eigenlijk al weg, heeft een verstelbare rugleuning. Het zitvlak zit echter wel vast en is hierdoor niet verstelbaar en beweegt ook niet mee.
Een bureaustoel met een zogenoemd schommelmechanisme is een stoel waarbij het zitvlak meebeweegt met de rugleuning wanneer deze naar achteren kantelt. De hoek tussen het zitvlak en de rugleuning blijven echter op deze manier wel altijd een statische 90 graden.
 
 
Het verschil met de schommelmechaniek en het synchroonmechanisme is dat bij het laatste de rugleuning en de zitting los van elkaar bewegen. De hoek blijft daarmee niet altijd 90 graden, maar deze is afhankelijk van hoe ver u naar achter leunt. De bureaustoel volgt dan uw natuurlijke lichaamsbewegingen. Het synchroonmeganisme komt dan ook het meest voor. Naar schatting is dit in 80 tot 90 procent van de bureaustoelen geïntegreerd.

Zitadvies van Albeka

Er zijn veel dingen waar u op kan letten, en iedereen vindt bepaalde typen stoelen en mechanieken weer lekkerder zitten dan de ander. Dit zijn wel de volgende tips die we voor u hebben:
  • Een goede stoel moet zeker in hoogte verstelbaar zijn.
  • De juiste bureaustoelen moeten een diepte instelbare zitting bevatten.
  • Een verstelbare lendesteun is ook erg handig.
Ook iets waar u op moet letten bij de aanschaf van een bureaustoel zijn de wielen. Niet elk type vloer is geschikt voor alle wielen. Heeft u een harde vloer? Dan raden wij u een stoel aan die soft wielen heeft. Heeft u een zachte vloer dan volstaan standaard wielen ook. Soft wielen zij ook altijd los bij te bestellen. Kortom, let op de ergonomie en zoek een bureaustoel uit die uw lichaam optimaal ondersteunt. Bekijk ons assortiment gebruikte bureaustoelen Bekijk ons assortiment nieuwe bureaustoelen