De beste bureaus voor thuis of kantoor

De beste bureaus voor thuis of kantoor
31 maart 2022 244 Keer bekeken

Jij hebt een nieuw bureau nodig of tweedehands bureau. Dit kan een hele zoektocht zijn. Hoe kun je thuis comfortabel aan het werk zonder een gigantisch bureau neer te zetten? Wat voor bureau heb je op kantoor nodig? In deze blog maken we je wegwijs met alle soorten bureaus die ons assortiment te bieden heeft.

Welk formaat moet mijn bureau hebben?

Een van de grootste praktische verschillen tussen bureaus is het formaat. Dit is tevens ook een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van je nieuwe bureau. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je straks achter een veels te groot of juist een veels te klein bureau aan het werk gaat. Bedenk je daarom van te voren hoe vaak en waarvoor jij het bureau gaat gebruiken. Maar denk ook na over waar je het bureau gaat neerzetten om te voorkomen dat het straks niet gaat passen.

Gebruik jij je bureau slechts een paar uur in de week op je thuiswerkplek? Dan is een klein bureau zoals het thuiswerkbureau Click een prima oplossing. Deze is er in 120 x 60, 140 x 60 en 160 x 60 cm. Met 60 cm diep is het bureau wat ondieper dan de meeste standaard bureaus. Deze zijn namelijk meestal 80 - 100 cm diep. Met de diepte van 60 cm is dit compacte bureau uiterst geschikt voor een kleinere ruimte.

Zit jij fulltime op kantoor en gaat jouw bureau intensief gebruikt worden? Dan is meer ruimte zeker geen overbodige luxe. Een blad van 80 of zelfs 100 cm diep is ideaal om met de juiste zithouding aan de slag te gaan. (Wellicht linken naar zithouding blog/video). Neem bijvoorbeeld het Easy Price bureau van 180 x 80 cm of het T-line bureau van 200 x 100 cm. Hiermee heb je een stuk meer ruimte en kun je bijvoorbeeld makkelijker je laptop met 2 extra schermen op je bureau kwijt. Bovendien heeft het bureau een degelijk 4-poot onderstel, dit is weer net een stukje sterker dan een T-poot bureau.

Heb je echt veel ruimte nodig? Dan is een hoekbureau verreweg de beste oplossing. Neem bijvoorbeeld het T-line hoekbureau. Deze is er in heel veel afmetingen. In de hoek is hij extra diep en je kunt aan beide kanten makkelijk nog wat spullen kwijt zoals bijvoorbeeld een printer of je vissenkom! ;)

De verschillende onderstellen van een bureau

We hebben je er zojuist al een klein beetje over verteld, maar er zit dus ook veel verschil tussen onderstellen. De twee meest voorkomende zijn:

  • het T-poot onderstel;
  • en het 4-poot onderstel.

Beide zijn een prima oplossing en het is ook net wat je zelf mooier vindt. Zoals we net al aangaven is een 4-poot bureau net iets steviger omdat deze het gehele werkblad support biedt, ook de hoeken. Dat wil uiteraard niet zeggen dat een T-poot onderstel niet stevig is, want ook dit onderstel wordt niet voor niets in heel veel kantooromgevingen gebruikt.

Hoe is het onderstel van het bureau in te stellen? 

Ook de instelbaarheid is echt belangrijk om mee te nemen bij de aanschaf van een nieuw bureau. Zo zijn er bureaus met een vaste hoogte. Vaak ligt deze hoogte tussen de 70 en 75 cm. Een bureau met een vaste hoogte is prima als zo’n bureau net de juiste werkhoogte voor jou heeft, maar we raden je aan er een te kiezen waarbij je de hoogte in kunt stellen. Op deze manier kun je het bureau op de gewenste hoogte instellen om met de correcte zithouding te kunnen werken.

Er zijn verschillende manier waarop een bureau in hoogte versteld kan worden.

  • Hoogte instelbaar (bijv. met bouten of een druk-/trekknop)
  • Hoogte verstelbaar (bijv. met een handslinger of elektrisch)

De hoogte instelbare bureaus zijn prima op het moment dat je eenmaal van te voren de juiste hoogte wil bepalen en hem niet zo snel weer hoeft aan te passen.

Pas als je het bureau vaker van hoogte moet wisselen omdat er meerdere personen achter het bureau werken, of omdat je staand aan de slag wil; dan is een hoogte verstelbaar bureau met een handslinger of een elektrische functie ideaal. Met een handomdraai zet je zo’n bureau op de juiste hoogte. Een handslinger of een elektrische functie vind je praktisch altijd terug op een zit-sta bureau, maar er zijn ook standaard bureaus met deze mogelijkheid.

Zitbureau of zit-sta bureau?

Ga jij voor een standaard zit bureau of wil je tijdens jouw werkdag juist kunnen wisselen tussen een zithouding en een stahouding? Dit is natuurlijk geheel aan jou. Weet echter wel dat als je heel de week op kantoor zit het goed voor je is om regelmatig staand aan de slag te kunnen.

Zit-sta bureaus zijn er allerlei soorten en maten. Zo zijn er modellen met een handslinger, maar je kunt ook kiezen voor een zit-sta bureau met een elektrische functie. Bovendien zijn er ook compacte zit-sta bureaus die je ideaal kunt gebruiken op je thuiswerkplek. Zo kun je ook thuis zowel zittend als staand werken.

Budget

Je budget is uiteraard ook belangrijk in je zoektocht naar een nieuw bureau. Een tweedehands of refurbished bureau kan een hele goede optie zijn als op zoek bent naar een degelijk a-merk bureau voor een scherpe prijs. Bovendien is het kopen van een gebruikt bureau een duurzame keuze. Je verlengt de levensduur van het desbetreffende bureau en er hoeven geen nieuwe materialen geproduceerd te worden. Twee vliegen in één klap dus!

Heb je een ruimer budget voor een bureau? In ons nieuwe assortiment vind je het nieuwste van het nieuwste op het gebied van kantoormeubilair! Je vindt er alles van standaard bureaus tot handige zit-sta bureaus en van grote hoekbureaus tot de meest luxe directiebureaus. Bovendien kies je je favoriete blad- en/onderstelkleur waardoor je jouw nieuwe bureau helemaal naar wens samenstelt.

Nog even in het kort

Het belangrijkste is dus om te bedenken waar je het bureau voor nodig hebt! Ga je het bureau vaak gebruiken? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een degelijk bureau met een goed formaat en een solide onderstel. Een zit-sta mogelijkheid is geen must, maar is zeker aan te raden. Gebruik jij je bureau slechts een paar uur per week, zoals bijvoorbeeld op je thuiswerkplek? Dan is een compact bureau met simpele functies meer dan voldoende. Zorg er in ieder geval altijd voor dat het bureau in ieder geval de juiste werkhoogte voor jou biedt.

Gerelateerde posts
Search engine powered by ElasticSuite