Hoe een gasveer vervangen van je bureaustoel?

Hoe een gasveer vervangen van je bureaustoel?
22 november 2022 2330 Keer bekeken

Je hebt het je misschien niet gerealiseerd, maar je nieuwe bureaustoel of gebruikte bureaustoel is een van de belangrijkste meubelstukken in je kantoor. Het speelt niet alleen een grote rol in comfort en gezondheid, maar het kan ook productiviteit en werkkwaliteit beïnvloeden. Als je net als de meeste mensen bent, sta je waarschijnlijk niet lang stil bij het vervangen van je bureaustoel gasveer. Maar als je rugpijn, ongemak of een slechte houding ervaart, is het misschien tijd om op de ergonomoie te letten.

Wanneer een gasveer vervangen?

Het kan een overweging zijn om bureau- stoelpoot te verhogen en dat hiervoor een andere gasveer voor nodig is. Als we over een gasveer bureaustoel vervangen hebben, zijn er een paar belangrijke zaken waar je op moet letten, zoals verstelbaarheid, ondersteuning en comfort.

Verstelbaarheid is belangrijk omdat je de stoel wilt kunnen aanpassen aan jouw lichaam. Ondersteuning is belangrijk omdat je niet wilt dat je rug pijn gaat doen na een paar uur in de stoel te hebben gezeten. Comfort is belangrijk omdat je lang in de stoel wilt kunnen zitten zonder oncomfortabel te worden. Stoelpoot verhogen kan dus een goede optie zijn om een gasveer te vervangen.

Houd deze zaken in gedachten wanneer je op het punt staat een nieuw gasveer voor een bureaustoel, stoel of relaxstoel aan te schaffen. Door de tijd te nemen om de perfecte stoel voor jouw behoeften te vinden, kan je jouw comfort, gezondheid en productiviteit verbeteren.

Als je bureaustoel een beetje plat begint te voelen, is het misschien tijd om de gasfles te vervangen. Dit is een vrij eenvoudig proces dat iedereen kan doen met een paar eenvoudige hulpmiddelen.

Verwijder eerst de zitting van de stoel. Hiermee krijgt u toegang tot de gasfles. Gebruik vervolgens een sleutel om de moer los te draaien die de gasfles op zijn plaats houdt. Zodra de moer los zit, kunt u de gasfles uit de stoel trekken.

Bekijk hier ons uitgebreid gasveer assortiment of lees ook ons blog over hoe je bureaustoelwielen kunt demonteren.

Nu is het tijd om de oude gasveer te vervangen

Als je stoel begint te piepen, bureaustoel zak naar beneden of je bureaustoel kraakt aan alle kanten en je voelt dat hij niet meer zo comfortabel is als vroeger.

Dan is het tijd om de gasveer te vervangen. Dit is een eenvoudige reparatie die je zelf kunt uitvoeren, zonder veel speciale gereedschappen of kennis.

Volg deze stappen om de gasveer van je bureaustoel te vervangen:

  1. Zorg ervoor dat je stoel helemaal leeg is. Haal alle kussens, deksels en andere accessoires van de stoel af.
  2. Draai de stoel om en kijk naar de onderkant. Je ziet hier de gasveer en het mechanisme dat deze in de stoel houdt.
  3. Gebruik een schroevendraaier om het mechanisme los te maken. Dit is meestal een simpele moer of bout die je kloksgewijs draait om los te krijgen.
  4. Trek de oude gasveer uit de stoel en gooi deze weg.
  5. Haal de nieuwe gasveer uit de verpakking en steek deze in de stoel. Het ene uiteinde van de gasveer past in het mechanisme, het andere uiteinde rust op het zitvlak van de stoel.
  6. Draai het mechanisme weer vast met de schroevendraaier. Zorg ervoor dat het stevig vastzit, maar niet te strak.
  7. Test de stoel door erin te gaan zitten. Als alles goed voelt, zet je de kussens, deksels en andere accessoires weer op de stoel.
Gerelateerde posts
Search engine powered by ElasticSuite