Help! Welke vergaderstoel kies ik?

Help! Welke vergaderstoel kies ik?

U bent op zoek naar een vergaderstoel of een kantinestoel maar ziet door de bomen het bos niet meer. Albeka heeft een groot aanbod waardoor het lastig kan zijn om de juiste stoel er uit te filteren. In deze blog denken we stapsgewijs met u mee en geven we u tips waar u op kan letter bij het uitzoeken van een vergaderstoel. Als u alle stappen doorloopt zou het niet moeilijk moeten zijn om een prachtige stoel te vinden.

Welk onderstel heeft u nodig?

Om te beginnen is het prettig om te weten welk type onderstel geschikt is voor de gekozen ruimte. Over het algemeen kunnen de onderstellen onder drie types verdeeld worden. Een 4-poots model is vaak iets minder comfortabel maar heeft wel als voordeel dat de stoelen meestal gemakkelijk stapelbaar zijn. We bevelen u dus aan om voor dit model te kiezen als u het om een grotere oplage gaat en u de stoelen soms wilt kunnen verplaatsen of opbergen. Het slede-model zit vaak beter en biedt meer comfort. Mede doordat de vergaderstoelen kunnen buigen en hierdoor een stuk flexibeler is en aanvoelt. Daarnaast straalt een slede-model ook meer luxe uit. Het slede-model is vaak ook een goede combinatie met vloerbedekking, mede door het feit dat de ondergrond dan minder hard slijt. Als u een luxere sfeer belangrijk vindt, kijk dan eens naar een slede-model. Tot slot kennen we ook nog een verrijdbaar model. Het slede-model is al relatief goed beweegbaar, maar een verrijdbaar model is wellicht toch een stuk interessanter als u de mobiliteit een belangrijk onderdeel vindt. De bewegingsvrijheid is een echte plus. Vergaderstoelen verschil

Welke bekleding past het best?

Een ander goed punt om op te letten is het materiaal van de bekleding die u uitzoekt. De bekleding die u kiest bepaalt natuurlijk mede ook hoe een stoel zit. Wat u daarnaast niet moet vergeten, is dat het materiaal natuurlijk ook wat uitstraalt. Het grootste deel van onze vergaderstoelen is bekleed met stof. Het voordeel van stof is dat het natuurlijk lekker zacht is en daarom goed zit. Stof straalt ook warmte uit en zorgt ervoor dat een vergaderstoel veel uitnodigender is om op te gaan zitten. Als u echter van plan was veel koffie te gaan morsen, dan is stof wellicht niet de juiste keuze. Behalve bij wollen stof, deze zijn wel weer een stuk meer vlekbestendig. Stof kan er door de jaren heen wel een stuk minder mooi gaan uitzien. Zeker wanneer er veel gebruik van wordt gemaakt zult u op den duur wel merken dat het stof wat gaat slijten en er dus zeker een stuk minder uit zal gaan zien. Als het gaat om pure bekleding, zou u natuurlijk ook kunnen kiezen voor leder. Leren stoelen hebben natuurlijk een heel andere uitstraling. Zeer geschikt als u een heel zakelijk uiterlijk aan uw kantoorruimte zou willen geven bijvoorbeeld. In tegenstelling tot de meeste stoffen, is leder een stuk beter bestend tegen het maken van vlekken. Als het gaat om levensduur is leer ook een goede keuze, maar let er natuurlijk wel op dat u geen krassen maakt met bijvoorbeeld een sleutel of een scherpe knoop van een spijkerbroek, dit zal u namelijk langdurig blijven zien. Kunststof is een goed alternatief als u bang bent dat u stoel snel kapot gaat door slijtage of het maken van krassen. Natuurlijk moet u nog steeds niet al te gek doen met een dergelijke stoel, maar krassen zie je minder goed en zijn ook minder snel gemaakt. Kunststof stoelen kunnen natuurlijk wel weer iets goedkoper overkomen dan wanneer ze bekleed zijn. Dus als u luxe zou komt u beter tot zijn recht met een stoel van leer of stof. Tot slot zou u ook nog kiezen voor een vergaderstoel van hout. Hout is een levendig en warm materiaal, wat met de jaren alleen maar mooier kan worden. Het gaat daarom lang mee en blijft lang goed. Bedenkt u zich wel dat hout een stuk minder comfortabel is dan de andere materialen. Als u langdurig wilt vergaderen zouden we u dit materiaal niet aanraden. Hout kan bijvoorbeeld weer eerder geschikt zijn als kantinestoel dan als pure vergaderstoel.

Waar moet u nog meer op letten?

Naast verschillende type onderstellen en allerlei soorten materiaal, hebben vergaderstoelen nog een aantal extra functies of mogelijkheden die u wellicht in eerste instantie over het hoofd zou kunnen zien. Denk bijvoorbeeld eens aan armleuningen. Waarom zou u hier nu wel of niet voor kiezen? Voor een ergonomische houding is het bijvoorbeeld verstandig om wël voor een armleuning te gaan, zeker wanneer u voor een langere tijd op de stoel moet zitten zodat u sneller rechtop blijft zitten. Een reden om de armleuning bewust te vermijden zou weer kunnen zijn omdat deze misschien niet onder uw vergadertafel past en u de stoelen wel goed zou willen aanpassen. Waar u ook over zou kunnen nadenken is of de stoel koppelbaar moet zijn. Wanneer u de stoelen bijvoorbeeld ook zou willen gebruiken als zaalstoel kan dit een handige bijkomstigheid zijn. En in dat geval is een stoel die stapelbaar is wellicht ook een goede optie. En wat voor kleur zou u nu eigenlijk willen hebben. Zwart of antraciet kan soms een veilige keuze zijn, maar wellicht is een kleurtje ook een goede optie om meer sfeer aan de ruimte te geven. Meer over kleur en de betekenis ervan leest u in deze blog. Ook de garantie van uw stoel is belangrijk. Valt de stoel opeens uit elkaar, zit er een gekke wiebel in die niet hoort? Bij Albeka bieden we in ieder geval minimaal 2 jaar garantie op al onze vergaderstoelen. Daar hoeft u in ieder geval niet meer over na te denken.