Hoe je een betere focus kan houden op kantoor – Onze tips en hulpmiddelen

Hoe je een betere focus kan houden op kantoor – Onze tips en hulpmiddelen

Bij lange dagen op kantoor heb je vaak dat je de focus verliest na verloop van tijd. Je begint dan vaak om 9 uur ’s ochtends, maar meestal later in de middag rond een uur of 3 begin je je toch vermoeid te voelen. Wij gaan je in deze blog allerlei tips en hulpmiddelen geven die je kan toepassen zodat je vermoeidheid tegengaat en je de focus behoudt op kantoor!

Neem een 5 minuten oogpauze als je een uur naar een beeldscherm hebt gekeken

Vaak zit je voor een te lange tijd naar een beeldscherm te kijken zonder dat je dit doorhebt. Wanneer je voor een lange tijd naar een beeldscherm zit te kijken, zal je merken dat je last krijgt van je ogen. Zo kan je merken dat je droge ogen krijgt als je bijvoorbeeld tot aan de middagpauze de hele tijd naar je beeldscherm hebt gekeken. Daarom raden we je aan om minimaal een 5 minuten oogpauze te nemen. Bij deze 5 minuten oogpauze krijgen je ogen weer even de rust die ze nodig hebben. Zo kan je daarna weer met gemak een stuk harder en effectiever werken.

Wissel zittend en staand werken af met een zit-sta bureau

Een zit-sta bureau helpt je om de afwisseling tussen zittend en staand werken erin te houden. Als je beschikt over een zit-sta bureau kan je namelijk naast zittend werken ook staand gaan werken. Via een bedieningspaneel of een handslinger kan je het bureau in hoogte verstellen. Als je dan bijvoorbeeld besluit om even staand te gaan werken, dan kan je het bureau op jouw ideale hoogte instellen wat jou gaat helpen om effectief op kantoor te gaan werken.

Houd geregeld even een korte pauze

Soms is het even goed om een korte pauze te houden als je de hele dag hard aan het werken bent. Als je namelijk een korte pauze neemt voor jezelf, dan kan je jezelf weer opladen zodat je daarna weer effectief kunt gaan werken. Zo’n pauze heeft op deze manier een positieve werking op je!

Praat even met een collega van je op de werkvloer

Wat goed kan werken, is om af en toe te praten met een college van je op de werkvloer. Wanneer je namelijk even communiceert met iemand op je werk, dan zal je merken dat je weer nieuwe energie. Je kent het vast wel dat je op je werk een beetje vermoeid bent geraakt doordat je voor een langere tijd hetzelfde werk hebt gedaan. Na verloop van tijd begin je een gesprek met een collega en dan heb je ineens weer die extra energie terug die je zal helpen als je weer aan het werk gaat.

Wij hopen dat je veel hebt gehad aan de tips die we je hierboven hebben gegeven over hoe je de focus weer terug kan winnen op kantoor. Je kan dus elk uur een 5 minuten ogenpauze nemen, staand en zittend werken afwisselen met een zit-sta bureau, geregeld een korte pauze houden of even praten met een collega op de werkvloer!