Kantoorinrichting inspiratie #8 Toffe ideeën

Kantoorinrichting inspiratie #8 Toffe ideeën

Naast het hebben van een goede ergonomische werkplek is het fijn als je in een prettige omgeving kunt werken. 

 

Als er nagedacht is over manieren waarop een inspirerende, toffe ruimte gecreëerd kan worden. Een ruimte waar men graag naartoe komt om te werken, die inspiratie biedt en de mogelijkheid geeft om zo goed en plezierig mogelijk je werk te kunnen doen.

 

 

 

 

Er zijn allerlei manieren om een werkomgeving nóg leuker te maken! 

 

Kantoor ergonomie

 

Wij hebben 8 tips voor je!

 

 

 

 

Kleur

 

Van kleur wordt bijna iedereen vrolijk! Een relatief makkelijke aanpassing, die ook nog eens toegepast kan worden naar ieder zijn eigen smaak en wens. Met het toevoegen van vrolijke kleurtinten fris je een kantoor meteen op en krijg je meteen een hele andere uitstraling. 

 

 

 

Je hoeft niet persé met vrolijke knalkleuren te werken om een ruimte vol sfeer te krijgen. Juist de natuurlijke tinten kunnen ook erg sfeervol zijn en warmte uitstralen. 

 

Zoals ik al zei, is dit denk ik wel de makkelijkste en minst ingrijpende manier om een ruimte te transformeren! Je kunt het zelfs inzetten als teambuilding activiteit. Plan een moment in, regel een gezellige maaltijd en ga met elkaar aan de slag om het kantoor te voorzien van een nieuw likje verf.

 

Kleur in je kantoor

 

First impression

 

De eerste indruk is bepalend! Dat geldt ook voor de kantoorinrichting. Hierom is het belangrijk dat de entree ook overeenkomt met de sfeer in de rest van het ruimtes.

 

Deze ruimte wordt soms wat vergeten of achtergesteld, maar is ontzettend belangrijk voor klanten, relaties of wellicht nieuwe collega’s! Het kan in sommige gevallen juist gaaf zijn om hier een statement mee te maken.

 

Personal touch

 

Wat écht van meerwaarde kan zijn voor het interieur, is om jullie persoonlijke verhaal terug te laten komen in het interieur. Dit kan te maken hebben met het ontstaan of de geschiedenis van het bedrijf of de organisatie.

 

Denk bijvoorbeeld aan een tijdlijn op de wand, maar ook door het laten zien van gerealiseerde projecten of een in beeld gebrachte werkwijze. Het hoeft niet altijd aan/op de wand. Het kan ook verweven worden in een roomdivider of verwerkt in een meubel. Je kunt tegenwoordig steeds meer interieur items laten bedrukken. Enkele voorbeelden zijn lampenkappen, scheidingswanden of treinbanken.

 

Wand sticker op kantoor

 

 

 

Mogelijkheden te over!

 

 

 

 

 

Planten

 

We kunnen er niet omheen.. Planten zijn onmisbaar voor een prettige werkomgeving! Het is van grote meerwaarde om verschillende redenen. Heel kort samengevat, zijn planten naast enorme sfeermakers, ook ontzettend goed vanwege de positieve effecten die ze hebben op de mens en verhogen ze de productiviteit.

 

Dat laatste geldt eigenlijk alleen voor de echte planten, omdat deze een luchtzuiverende werking hebben. Lees ook vooral eens onze blog waarin uitgebreid wordt toegelicht waarom planten een absolute musthave zijn voor in kantoren!

 

Planten op kantoor

 

 

 

Eyecatchers

 

Items die de wow-factor hebben, maken een werkomgeving al gauw en stuk leuker! Dit kan op veel verschillende manieren! Een grote boom, enorme lamp, kunstobject, designers item, natuurlijke elementen, grote (foto)print, logo of ander gaaf item op de wand. Noem het maar op. De mogelijkheden zijn onwijs!

 

Je kunt het natuurlijk ook iets subtieler aanpakken en bijvoorbeeld een aantal grappige of vrolijke items aan het interieur toevoegen. Zo hebben wij bijvoorbeeld in ons assortiment een lichtgevend konijn, een bijzettafel in de vorm van een varken en een gorilla die een lamp vasthoudt! Het kan zo gek als je zelf wilt!

 

Eyecatchers in kantoorinrichting

 

Fun

 

Een goede sfeer is van groot belang op de werkvloer! Want, naast dat er natuurlijk hard gewerkt kan worden, is het ook belangrijk dat er tijd is voor ontspanning en een stukje gezelligheid. Daag je collega’s in de pauze uit voor een potje tafelvoetbal, poolen of tafeltennis! Of misschien zijn jullie meer van het basketballen en hang je basket op buiten.  Je kunt alle kanten op!

 

Wat het belangrijkste hierin is, is dat je een leuke werkomgeving creëert, waarin je even op een andere manier gezellig met je collega’s om kunt gaan en even je gedachten kunt verzetten. Zo kun je vervolgens weer lekker verder met je werk en creëer je een leuke sfeer op de werkvloer.

 

Plezier op je werkplek

 

Ontspanning

 

Ontspanning is ontzettend belangrijk voor een goede sfeer. Natuurlijk draait het erom dat iedereen goed kan werken, maar een goede sfeer is hiervoor ook cruciaal.
De mogelijkheid om ergens ontspannen te kunnen zitten of werken is onmisbaar voor een prettige werkomgeving. Juist in deze tijd, waarin de scheiding tussen privé en thuis meer vervaagt, en een werkomgeving informeler wordt ingericht en dus meer een thuisgevoel geeft.

 

Een loungegedeelte is perfect voor informele gesprekken, om even rustig een bakje koffie te drinken met een collega, relatie of klant. Een plek om even neer te ploffen zal altijd gebruikt worden! De één zal er meer gebruik van maken dan de ander misschien, maar sommige werkzaamheden of gesprekken zijn juist prettig in zo’n setting. Een prettige lounge gedeelte creëer je gemakkelijk met een heerlijke bank, fauteuils en de benodigde aankleding of juist wat informeler met zitzakken en/of schommels etc.. Hierin adviseren wij graag!

 

 

 

Kantoorhond

 

Je hoort het steeds vaker, bedrijven met een kantoorhond! Een kantoorhond kan een enorme positieve invloed hebben! Mocht er een collega zijn wiens hond het niet prettig vindt om alleen thuis achtergelaten te worden, en kan de hond zich een beetje rustig houden op kantoor, dan kan het een goede mogelijkheid zijn om het dier mee te nemen.

 

Dieren hebben namelijk een rustgevende en stress verminderende werking op mensen. Daarnaast zorgt het voor de nodige beweging op een dag, zowel voor de hond als voor de mensen die de hond uitlaten. Een rondje lopen in de buitenlucht is voor iedereen goed! Overigens kan dit natuurlijk ook goed zonder hond. Een hond op kantoor kan er ook voor zorgen dat er een gezellige sfeer ontstaat. Daarnaast zal de trouwe viervoeter ook zeker geen tekort krijgen aan aandacht. Daarom is het ook goed om te zorgen dat de hond een eigen plekje heeft, zodat deze ook de rust kan opzoeken.

 

Natuurlijk moeten de hond én de werkomgeving ervoor geschikt zijn. Het werkt dus zeker niet in alle gevallen. Echter, mocht de mogelijkheid er zijn, is het echt een aanrader! Lijkt het je iets? Lees je dan uiteraard eerst goed in!

 

 

 

Fijne werkplek inrichting

 

Tot slot

 

 

 

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt  door deze 8 tips en kun je hiermee aan de slag! Niet alles zal je misschien aanspreken of mogelijk zijn in de desbetreffende situatie. We denken dan ook graag mee, ook betreffende kantoormeubelen! Laat het ons gerust weten waar je tegenaan loopt of graag advies bij kunt gebruiken!