Ontdek de vele voordelen van planten op kantoor!

Ontdek de vele voordelen van planten op kantoor!

Planten toevoegen aan het interieur is altijd een goed idee! Het brengt vele voordelen met zich mee en kan in bepaalde gevallen een hele goede oplossing bieden. Ontdek wat planten voor uw werkomgeving kunnen betekenen!

Sfeermakers

Eén van de meest voor de hand liggende voordelen is dat planten echte sfeermakers zijn. Ze kunnen een mooi interieur helemaal afmaken. Het maakt een ruimte mooier en wekt positieve emoties op bij mensen. Er zijn verschillende manieren om hier vorm aan te geven. Hiermee kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt klein beginnen door kamerplanten aan het interieur toe te voegen, maar je kunt het natuurlijk ook groter aanpakken. Plaats bijvoorbeeld grote, hoge  planten of een boom als eyecatcher in de ruimte, wat al voor een wereld van verschil kan zorgen. Het sfeervolle effect is ook te bereiken met kunstplanten. Ideaal voor ruimtes waar voorheen misschien al enkele planten gesneuveld zijn door het gebrek aan verzorging.   Jokjor-sling

 

Positive mind

Naast dat het esthetisch gezien een goede aanvulling is, gaan we het nu vooral hebben over de praktische voordelen die planten te bieden hebben. Een omgeving heeft veel invloed op de productiviteit van de mensen die zich er bevinden. Dit is ergens ook wel logisch. Zeg nu zelf, een inspirerende kantoortuin nodigt toch veel meer uit om lekker aan de slag te gaan, dan een stoffig kantoor? Er zijn onderzoeken die duidelijk laten zien dat natuurlijk groen hier ook veel voor betekent. De productiviteit en creativiteit neemt toe en het verhoogd het welzijn van de medewerkers.  Meer groen op kantoor zorgt ervoor dat mensen zich gelukkiger voelen op hun werk en dat hun lichamelijke stress afneemt, wat weer zorgt voor betere resultaten.

Verbetering van de akoestiek

Een akoestisch probleem op kantoor? Ook hier is het verstandig om planten toe te voegen. Ik wil niet zeggen dat dit het hele probleem oplost, maar het zal allicht voor verbetering zorgen. De bladeren van planten absorberen het geluid in een ruimte. Door de, het liefst grote, planten bij elkaar te zetten en een zo groot mogelijk oppervlak van planten te creëren, optimaliseer je de opname van geluid. Zo’n oppervlak kan ook perfect toegepast worden in de vorm van een natuurlijk wandpaneel of een moswand.   Mos letters in vergaderkamer

 

Creëer een natuurlijke afscheiding

Het leuke van planten is dat je de grotere varianten gemakkelijk als losstaand item in een ruimte kunt plaatsen. Je kunt ze op deze manier dan ook perfect inzetten als sfeervolle roomdivider in een open kantoorruimte. Realiseer zo op een gemakkelijke manier meer afscheiding in een ruimte, zodat voorkomen wordt dat medewerkers zich op hun werkplek ‘verloren’ voelen in een open kantoortuin.  Het hangt natuurlijk een beetje van de situatie af, maar in veel gevallen is het goed om hierbij uit te kijken dat er geen te klein exemplaar ingezet wordt.

Lucht reinigend

Levende planten spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ze binden het fijnstof dat zich in een ruimte bevindt. Grote veroorzakers van fijnstof in een ruimte zijn bijvoorbeeld printers en Pc’s. Planten reinigen de lucht door CO2 om te zetten in zuurstof. Deze werking is van enorme meerwaarde voor de gezondheid en productiviteit van de medewerkers!   scott-webb-249006-unsplash   We kunnen de conclusie wel trekken dat planten een absolute musthave zijn voor ieder kantoor! Bent u onder de indruk van de vele voordelen, en wilt u graag dat wij meedenken over hoe u dit het beste vorm kunt geven? Neem dat gerust contact met ons op! Wij denken graag mee!