Tips voor een bureau op maat

Tips voor een bureau op maat
18 januari 2024 119 Keer bekeken

Een bureau op maat. Met zo’n bureau heb je zelf in de hand welke afmetingen je bureau heeft en hoe je bureau eruitziet. Het kan zijn dat je een specifieke wens hebt qua kleur of dat je een kleine ruimte hebt waar een standaard bureau niet past. Maar wat zijn de mogelijkheden met een bureau op maat laten maken? In deze blog lees je alle tips voor jouw bureau op maat.

Meten is weten

Het handigste is dat je eerst kijkt naar wat voor bureau je kwijt kan in je gewenste ruimte. Dit doe je door je ruimte op te meten. Voor een gezonde werkdiepte bevelen we je 80 cm aan. Als je dit verkort kan het zijn dat je te dicht op je beeldscherm zit. Wat betreft de breedte van je bureau is 160 cm of breder het beste. Zo heb je genoeg ruimte voor je computer of laptop en voorkom je dat je te weinig werkoppervlakte hebt. 

De keuze is reuze

Nu dat je weet welke afmetingen wat betreft je bureau kwijt kan, is het tijd om te kijken wat voor bureau je wilt. Hierin heb je veel opties. Je kan kijken naar de verschillende soorten bureaus. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een recht bureau of hoekbureau of zelfs een bureau met een wing blad. Ook is het belangrijk om te kijken naar de dikte van het blad, materiaal van het blad en kleur van het blad en onderstel. Genoeg mogelijkheden dus. 

Bureau op maat laten maken

Ben je juist op zoek naar een bureau met specifieke afmetingen? Dan is het ook mogelijk om voor een bureau op maat te gaan. Daarom bieden we je de mogelijkheid om een blad in jouw gewenste kleur op maat te laten verzagen. Interesse? Ga dan naar de blad op maat pagina

 

Voorbeelden van mogelijke afmetingen
80 cm 80 cm
120 cm 80 cm
120 cm 120 cm
160 cm 60 cm
160 cm 80 cm
180 cm 80 cm
200 cm 80 cm
200 cm 100 cm
240 cm 120 cm

Bladen op voorraad

Ben je misschien op zoek naar een blad met één van de volgende maten:

  • 80 x 80 cm
  • 120 x 80 cm
  • 160 x 80 cm
  • 180 x 80 cm
  • 200 x 100 cm

Dan heb je ook de keuze om tussen ons standaard voorraad van bladen te bekijken. Er staan zelfs bladen van massief hout tussen.

Geef een tweedehands blad een nieuw leven

Wist je dat er veel bladen worden weggedaan die er nog netjes uitzien en bruikbaar zijn? Daarom kan je bij ons ook kiezen uit verschillende tweedehands bladen. Zo geef jij een nog functioneel blad een tweede leven! Of toch liever een tweedehands bureau? Neem gerust een kijkje binnen onze collectie.

Je eigen blad op maat laten maken

Heb je misschien al een bureau of blad staan, maar je wilt dat hij wat kleiner is? Dat is ook zeker mogelijk. Let er wel op met het laten verzagen van je eigen blad dat wij niet elke kleur en bladdikte kantenband hebben liggen. Dit is waarmee wij de bladen afwerken. 

Flexibele onderstellen

Wat betreft onderstellen zijn er ook verschillende mogelijkheden. Als je kijkt naar een gezonde werkhouding is een zit-sta bureau altijd het beste. Zo kan je tijdens het werken afwisselen tussen zittend werken en staand werken. Dit bevordert je bloedsomloop. Ook zijn er zit-zit bureaus. Dat zijn bureaus die in hoogte verstelbaar zijn en zijn alleen bedoeld om zittend achter te werken. Ze zijn niet zo hoog in te stellen als een zit-sta bureau, maar met een zit-zit bureau kan je het bureau aanpassen aan jouw lichaamslengte en creëer je een ergonomische zithouding. Ben je bang dat je nieuwe bureau op maat misschien niet past op het onderstel? Geen nood! Onze onderstellen zijn ook flexibel in de breedte, dus je nieuwe blad past altijd! 

Gerelateerde posts