Voorkom krassen en vegen met een bureaustoelmat

Voorkom krassen en vegen met een bureaustoelmat
5 juli 2021 23 Keer bekeken

Krassen of vegen op je vloer, dat wil je niet! Kies daarom voor een bureaustoelmat die ervoor zorgt dat krassen op de vloer verleden tijd zijn. In deze blog zullen we aan jou uitleggen wat het voordeel van bureaustoelmatten zijn en uit welke modellen je kan kiezen.

Krassen op de vloer zijn verleden tijd met een bureaustoelmat

Wanneer je meerdere werknemers hebt op kantoor die werken vanaf een bureaustoel, dan bestaat er de kans dat er na verloop van tijd krassen of vegen ontstaan op de vloer. De wieltjes van de bureaustoel kunnen namelijk wel voor de nodige krassen zorgen. Natuurlijk wil je die krassen voorkomen. Een bureaustoelmat is hier dé oplossing voor. Door het materiaal waarvan de bureaustoelmat gemaakt is, voorkom je dat je allerlei krassen krijgt op de vloer. Er zijn verschillende soorten bureaustoelmatten waar je uit kan kiezen. In de volgende alinea’s zullen we hier aan jou meer over vertellen!

Rechthoekige bueaustoelmatten

De meest gebruikte bureaustoelmatten zijn rechthoekig. Deze bureaustoelmatten hebben vaak een ronde afwerking in plaats van 4 punten. Daarnaast zijn er veel rechthoekige bureaustoelmatten die voorzien zijn van een antislip laag zodat de mat niet wegglijdt. Meestal zijn er verschillende afmetingen rechthoekige bureaustoelmat waar je uit kan kiezen. Zo zijn er rechthoekige bureaustoelmatten met bijvoorbeeld een lengte x breedte van 120 x 90 cm of 150 x 120 cm. Een fraai model waar je naar zou kunnen kijken, is de bureaumat voor harde vloer, 120 x 90 cm (Zonder Nop).

Ronde bureaustoelmatten

Aangezien het onderstel van een bureaustoel rond is, kan een ronde bureaustoelmat een erg slimme keuze zijn. Een ronde bureaustoelmat heeft als voordeel dat het minder ruimte in beslag neemt als je het vergelijkt met een rechthoekige bureaustoelmat. Verder zijn ronde bureaustoelmatten voorzien van een antislip laag die voorkomt dat je krassen of vegen ziet door verschuiving van de stoel. De ronde bureaustoelmatten zijn meestal in verschillende kleuren verkrijgbaar, afhankelijk van jouw voorkeur. Denk hierbij aan de kleuren bureaumatten: Transparantzilver of zwart.

Bureaustoelmatten met nop

Naast bureaustoelmatten zonder nop zijn er ook varianten die wel beschikken over een nop. Deze bureaustoelmatten met nop zorgen ervoor dat de mat beter op de grond blijft liggen en de mat niet zomaar wegschuift. Een groot voordeel van bureaustoelmatten met noppen is dat deze matten vaak in dezelfde varianten verkrijgbaar zijn als de varianten zonder noppen.

Geschikt voor harde vloeren of tapijt

De bureaustoelmatten kunnen geschikt zijn voor harde vloeren of tapijt. Matten die geschikt zijn voor harde vloeren zijn meestal voorzien een anti-slip laag. Bij bureaustoelmatten geschikt voor tapijt kunnen goed worden geplaatst bij kantoren die een tapijt als ondergrond hebben. Deze bureaustoelmatten die geschikt zijn voor tapijt hebben ook noppen zodat de mat op dezelfde plek blijft.

Heb je meer tips nodig of wil je advies Kom dan eens lang in de showroom van Albeka. Wij STAAN voor je klaar ;) en kijk rustig eens verder in ons gebruikte bureau / bureaustoelen en nieuwe bureaustoelen / bureaus assortiment.

Gerelateerde posts
Search engine powered by ElasticSuite