Waarom zou ik staand vergaderen

Waarom zou ik staand vergaderen
4 juni 2020 16 Keer bekeken

Heb je ook vaak weinig energie tijdens het vergaderen? Wij ook! Daarom adviseren we je om staand te gaan vergaderen. Staand vergaderen heeft eigenlijk best wel veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier. Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen? Lees dan verder!

Weet jij wat er handig is aan staand vergaderen?

Uit onderzoek is gebleken dat staand vergaderen 34% procent sneller is dan een traditionele vergadersetting. Dit is eigenlijk ook wel logisch. Ga zelf eens lang staan, dat wordt je toch al gauw een beetje zat, daarom is de drive om de vergadering sneller af te ronden ook meteen aanwezig. Maar ook doordat je een betere doorbloeding creëert tijdens het staan zul je je fitter voelen en ook meer energie hebben en dus ook productiever zijn tijdens de vergadering.

Er is ook nog een andere reden. Vaak zit je al de hele dag op kantoor tijdens je werk. Hoewel dit tegenwoordig met de populaire zit-sta bureau ook al weer wat minder wordt.  Maar toch, als je de hele dag zittend werkt is de vergadering staand houden echt een energiebooster. Je vergadert sneller en het levert in the end meer energie op om je overige werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Hulpmiddelen voor staand vergaderen

Tijdens de staande vergadering kun je natuurlijk ook wat hulpmiddelen gebruiken als je vermoeide benen krijgt. Zo is het ook een idee om bijvoorbeeld een stahulp neer te zetten, of je gebruikt bijvoorbeeld de bureaufiets. Deze hulpmiddelen geven je toch die effectiviteit en die betere doorbloeding, maar je hebt net even wat andere posities en inspanningen dan alleen staan.

Nog een bijkomend voordeel van staand vergaderen is dat iedereen op deze manier ook echt deelneem aan de vergadering. Vaak als je traditioneel, zittend vergadert ga je toch vaak onderuit zitten, of je typt ondertussen even een mailtje of iet anders. Door middel van staand vergaderen neem je allemaal actief deel aan de vergadering en zorg je voor meer dynamiek, productiviteit en meer creativiteit.

Staand vergaderen kan op elk moment en in elke ruimte. Wil je toch de vergaderkamer hiervoor gebruiken dan is het handig een aantal meubels te hebben. Sowieso een staande vergadertafel of een bartafel. Bij Albeka bieden we deze ook aan als een zit-sta model, zodat je tegelijk traditioneel en dynamisch kunt vergaderen. Daarnaast kun je gebruik maken van bovenstaande hulpmiddelen, zoals een bureaufiets of stakruk / stahulp. Ook zijn tools als een whiteboard of schrijfbord extra handig tijdens het staand vergaderen. Je zult zien dat je veel meer creatieve ideeën op papier vastlegt, dan als je met elkaar staand vergadert.

Conclusie

Staand vergaderen, maar ook staand werken bevelen wij iedereen van harte aan. Uiteraard moet je niet direct uren gaan staan, dit is ook niet per definitie goed voor je. Probeer een goede balans te vinden. Vuistregel is hierbij de 75 - 25% regel. 75% zitten en 25% staan. Je zult merken dat er veel meer tijd bespaart wordt en veel meer creatieve ideeën ontstaan tijdens het staand vergaderen. Heb je meer tips nodig of wil je advies Kom dan eens lang in de showroom van Albeka. Wij STAAN voor je klaar ;) en kijk rustig eens verder in ons gebruikte bureau / bureaustoelen en nieuwe bureaustoelen / bureaus assortiment.

Gerelateerde posts