Bureaus

Bureaus voor op kantoor of thuis, groot of klein, zittend of staand werken? We hebben een ruim assortiment aan nieuwe bureautafels en bureaus!

Tweedehands en refurbished bureaus zijn een bewuste en duurzame keuze. Shop ons assortiment hier.


Jouw nieuwe bureau kopen bij Albeka

Op zoek naar een nieuw bureau? In ons uitgebreide assortiment is er voor ieder wat wils. Albeka is dé specialist in kantoormeubilair. In ons assortiment vindt je diverse soorten bureaus, maar voor alle bureautafels geldt dat je er heerlijk comfortabel aan kunt werken. Voor de perfecte look op je kantoor, of juist die lekkere huiselijke uitstraling, je vindt een uitgebreid assortiment bij Albeka, de specialist in kantoormeubilair. Kantoor bureaus bestellen doe je eenvoudig in ons online assortiment.

Best verkochte bureaus

Tweedehands bureaus

Groot assortiment gebruikte bureaus

Gebruikte bureaus

Wil je je werkplek volledig met gebruikt kantoormeubilair inrichten? Bij Albeka hebben we al het gebruikte kantoormeubilair voor een complete tweedehands werkplek in huis! Albeka is het bedrijf dat jouw kantoorinrichting nieuw leven in gaat blazen. Heb je te maken met een krap budget en zoek je vooral goedkope tweedehands bureaus? We hebben een heel ruim aanbod met een brede keuze aan meubilair die in grote aantallen kunnen worden gekocht!

Voordat je een bureau aanschaft:

Allereerst is het goed om, voordat je een nieuw bureau gaat kopen, je wensen te inventariseren. Zit je bijvoorbeeld veel of weinig aan je bureau? Is het voor dagelijks gebruik of alleen voor in de avonduren? Hoewel Albeka altijd scherpe prijzen hanteert, zijn er in nieuwe bureaus toch best veel verschillen in prijs te vinden. Gebruik jij een bureau intenstief? Dan adviseren wij je om te investeren in een kwalitatief bureau. Alhoewel goed niet altijd duur hoeft te zijn, zijn de betere modellen toch wat hoger in de prijs. Uiteindelijk zal je vele jaren moeten werken en is het van belang te zorgen dat je lichaam dit ook zo lang mogelijk kunt dragen en hierbij ook het juiste comfort ervaart. Wees daarom niet voorbarig bij een nieuw bureau bestellen, maar weeg alle voordelen en nadelen nauwkeurig tegen elkaar af, om zo een bureau te kopen die bij je wensen past.

Refurbished

Refurbished bureaus voor een scherpe prijs

Refurbished bureaus

Een refurbished bureau is dé uitkomst voor iemand die op zoek is naar degelijke kwaliteit, een scherpe prijs en een duurzame oplossing. Ons uitgebreide assortiment staat vol refurbished bureaus van de beste merken. Vaak is het onderstel van een gebruikt bureau nog goed, maar is het blad aan vervanging toe. We voorzien het onderstel van een nieuw blad zodat het bureau weer jaren mee kan. Bovendien biedt dit jou de mogelijkheid om te kiezen voor jouw favoriet bladkleur!

Vraag een gratis werkplekinstructie aan

Door op een ergonomisch verantwoorde manier te werken, zorg je goed voor je lichaam en gezondheid, en verminder je het risico op fysieke en potentiële chronische klachten.

Vraag daarom een gratis werkplekinstructie aan. Met Albeka ontvang je volledig deskundig advies, wat ervoor zorgt dat al je ergonomische klachten worden aangepakt!

De mooiste bureautafel kopen

Allereerst is het goed om, voordat je een bureau gaat kopen, je wensen te inventariseren. Zit je bijvoorbeeld veel of weinig aan je bureau? Is het voor dagelijks gebruik of alleen voor in de avonduren? Hoewel Albeka altijd scherpe prijzen hanteert, zijn er in nieuwe bureaus toch best veel verschillen in prijs te vinden. Gebruik jij een bureau intenstief? Dan adviseren wij je om te investeren in een kwalitatief bureau. Alhoewel goed niet altijd duur hoeft te zijn, zijn de betere modellen toch wat hoger in de prijs. Uiteindelijk zal je vele jaren moeten werken en is het van belang te zorgen dat je lichaam dit ook zo lang mogelijk kunt dragen en hierbij ook het juiste comfort ervaart. Wees daarom niet voorbarig in het bestellen van een bureau, maar weeg alle voordelen en nadelen nauwkeurig tegen elkaar af, om zo een bureau te kopen die bij je wensen past.

Verschillende soorten bureaus en bureau tafels

Ben je op zoek naar een bureau tafel, of wil je een nieuw bureau kopen voor je kantoorinrichting? Dan kan het maken van een keuze nog ingewikkeld worden. Met zoveel bureautafel soorten om uit te kiezen, kun je door de bomen het bos niet meer zien. Ben je op zoek naar een kantoor bureau? Dan is het van belang om eerst te kijken welk model voor jou van belang is en het beste past binnen je werkruimte. Afhankelijk van het budget is er veel keuze uit diversen soorten bureautafels en professionele werkplekken.


Welke afmeting moet mijn bureau zijn?

Vaak wordt ons de vraag gesteld, hoe groot moet mijn bureau zijn. Wat is normaal, de standaard en wat is ook praktisch voor op kantoor. Bureaus zijn verkrijgbaar in veel maten, van groot, middelgroot, tot klein, waardoor het ook lastiger gemaakt wordt om een 'goed' bureau te bestellen. Het is daarom verstandig om goed na te denken over hoe je werkt, de ruimte waar je in werkt en welk werk er wordt gedaan. Vaak worden de bureaus met de maten 160 x 80 cm en 180 x 80 cm gekozen. Deze afmetingen zijn het meest gangbaar en bieden afdoende werkruimte om aan te werken.

Bureau kopen: waarop letten?

  • Het meest verkochte formaat bureau is de 160 x 80 bureau. Dit is een redelijk standaard bureau, waarop je gemiddeld werk kunt doen. Een mooi formaat die vaak ook prima past binnen een kantoor, of werkkamer.
  • Heb je een groot beeldscherm, of misschien wel twee beeldschermen? Dan wordt het ook wel verstandig om te denken aan een bureau diepte van 100 cm, dit omdat je anders te dicht met je ogen op het beeldscherm zit. Gebruik je nog veel papierwerk, of doe je nog veel met een printer? Dan zou je moeten kiezen voor een 180 cm breed bureau.
  • Doe je veel documentatie werk, of werk je veel met tekeningen en schetse? Dan zijn er ook bureaus van 2 meter. Ook kun je voor dit werk prima een hoek- of cockpitbureau uitzoeken.
  • Kom je met de ruimte toch nog niet uit, of wil je meer ruimte op je bureau? Dan is het een goede optie om te kijken naar een hoekbureau.
  • Kleur. Welke staat het best in je kantoor, of bij je thuiswerkplek? Witte bureaus, maar ook Zwarte bureaus zijn erg gewild en populair. Verder heb je bij de rechte bureaus de mogelijkheid om jouw eigen bureau samen te stellen door zelf een kleur blad en onderstel uit te kiezen. Thuiswerkplek bureau

Je biedt je werknemers de kans zo flexibel mogelijk te werken dankzij een thuiswerkplek. Minder stress, niet gestoord worden door telefoontjes van collega's, geen last van files: Het scheelt een hoop frustratie en tijd wat de werknemers weer productiever maakt. Maar ook de thuiswerkplek moet voldoen aan eisen. Bij Albeka hebben we werkplekken samengesteld die voldoen aan een aantal eisen. Het assortiment thuiswerk kantoorbureaus is uitgebreid en bevat alle soorten bureaus die voor jezelf kunt bestellen.

Thuiswerkplek kies het juiste bureau - Houd de kosten laag

Thuiswerken scheelt in reiskosten, maar dan moet je wel een thuiswerkplek kopen. Bij Albeka houd je de kosten altijd laag. We hebben bureaus die voldoen aan de ARBO voorwaarden voor een thuiswerkplek. Een tweedehands thuiswerkplek kopen is een prima keuze. De tweedehands thuiswerkplekken zijn in goede staat en niet te onderscheiden van nieuw. Ook voor een thuiswerkplek geldt dat je met een tweedehands bureaustoel prima uit de voeten kunt.


Meer van ons nodig?

Bij Albeka kun je altijd terecht voor de meest uiteenlopende vraagstukken op het gebied van kantoorinrichting en voor het bestellen van nieuwe bureaus of bureautafel.

Project op maat

Wil jij je hele kantoor (opnieuw) in laten richten, met de mooiste bureautafels? Maak kennis met de unieke mogelijkheden van Albeka door ons vrijblijvende interieuradvies. Samen met onze verkoopmedewerkers en interieurstylist kom je op nieuwe ideeën!

Advies nodig?

Ben je op zoek naar meer informatie, of wil je jouw gewenste bureau graag in levende lijve komen zien en testen? Albeka heeft 3 vestigingen waar je altijd terecht kunt! Het maken van een afspraak is niet nodig, je kunt gerust zo even binnen wandelen en rondkijken naar alle mogelijkheden op het gebied van kantoormeubilair.

Bestelling ophalen

We hebben alle gebruikte kantoormeubelen en een groot gedeelte nieuw kantoormeubilair op voorraad in onze vestigingen Hendrik Ido Ambacht, Nieuwegein en Zoetermeer. Ben jij benieuwd of/wanneer je je bureau / kantoorbureau kunt ophalen op een van onze vestingen? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen

De geschiedenis van het bureau

Het woord “desk”, in het Nederlands bureau, komt van het Latijnse woord “desca”. Dit betekent zoiets als “tafel om op te schrijven” of kortweg “schrijftafel”. Het woord komt uit halverwege de 14e eeuw.

Tijdens de industriële revolutie van de 19e eeuw werd het bureau van groter belang. De opkomst van kantoorwerkers zorgde ervoor dat er bureaus massaal geproduceerd moesten gaan worden. Dankzij de komst van stoom aangedreven hout machines was dit ook mogelijk.

Later, aan het eind van de 19e eeuw, moesten er ook zwaardere, metalen bureaus komen. Dit om meer papierwerk en het zware getik op typemachines te kunnen weerstaan. In deze tijd werd ook het hoekbureau bekend. Waar de “aanbouw” gebruikt werd om de typemachine op te zetten.

Met de komst van de computer werden de U-vormige bureaus enorm populair. De computer kon makkelijk in het midden worden gezet en het grote blad maakte het mogelijk papierwerk op je bureau te kunnen verrichten.

De laatste tijd zie je dat bureaus vaak weer wat kleiner zijn. Er wordt veel gewerkt met laptops, er is minder papierwerk en op de flexwerkplekken die nu erg populair zijn worden geen eigendommen bewaard.

Hoe bestel je een bureau online?

Een bureau online bestellen bij Albeka is heel eenvoudig. Op de productpagina vind je alles wat je moet weten over het product en kun je op de productafbeeldingen zien wat je van het item kan verwachten.

Als je overtuigd bent van het product kies je (indien mogelijk) de gewenste maat maak je (indien mogelijk) de keuze voor de gewenste bladkleur en de onderstelkleur. In de winkelwagen vul je je gegevens in en kies je ervoor of je het bureau geleverd wil hebben of zelf op willen halen. Ook is het mogelijk om het bureau te laten monteren. Kies daarna de gewenste betaalmethode. Als we je bestelling binnen krijgen nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op om een levertijd af te spreken. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de NEN 527 norm?

De NEN (EN) 527 norm is de Europese norm die de maatvoeringen, duurzaamheidseisen, veiligheidseisen en sterkte eisen voor verschillende typen werktafels en bureaus waar kantoorwerkzaamheden aan verricht worden.

Daarnaast geeft de norm richtlijnen voor de verstelbaarheid van verschillende soorten tafels. Deze tafels zijn opgedeeld in 5 types en krijgen een eis m.b.t. de hoogte en verstelbaarheid:

  • Lage tafels met een vaste hoogte: 74 - 76 cm;
  • Verstelbare zit-zit tafels: 65 - 85 cm;
  • Verstelbare zit-sta tafels: 65 - 125 cm;
  • Verstelbare statafels: 95 - 125 cm;
  • Statafels met een vaste hoogte: 105 - 107 cm.

De bladen van tafels die aan deze eis voldoen zijn maximaal 5 cm dik.

De voordelen van het voldoen aan de NEN-norm voor een bureau

Het hebben van een bureau dat aan de NEN-norm voldoet heeft meerdere voordelen. Bureaus die aan deze norm voldoen zijn geschikt voor de meeste mensen. Dit kan handig zijn in een kantoor waar meerdere mensen van dezelfde werkplek gebruik maken.

Een ander voordeel van een bureau dat aan de NEN-norm voldoet is dat je er ergonomisch aan kunt werken en er dus een gezonde sta-of zithouding achter kunt aannemen.

De verschillende soorten bureaus die beschikbaar zijn

Bij Albeka nemen we verschillende soorten bureaus op in het assortiment en zijn we constant op zoek naar nieuwe soorten en modellen om aan ons reeds ruime aanbod toe te voegen. In ons assortiment vind je “de standaard” rechte bureaus, hoekbureaus, maar ook verstelbare bureaus, handslinger bureaus, elektrische bureaus en zit-sta bureaus.

Ben je op zoek naar een high-end oplossing? Bekijk dan ons assortiment directeurbureaus. Werk je met meerdere mensen bij elkaar? Dan kan een bureau eiland dé ideale uitkomst zijn voor jou en je team.

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomisch werken houdt in dat de producten en hulpmiddelen op de werkplek afgestemd zijn op de eigenschappen van de mens waardoor er optimaal en bovendien gezond gewerkt kan worden. Goede meubels zijn daarbij van groot belang. Je kunt bij de aankoop van een bureau letten op de NEN 527 norm. Dit is de Europese norm voor bureaus. Zie uitleg hierboven.

Hoe zorg je voor een ergonomische werkplek?

Voor een ergonomische werkplek is het van groot belang dat je de juiste meubels hebt. Met een goed bureau en een goede instelbare bureaustoel kom je al een heel eind.

Overweeg bij je aankoop van een nieuwe werkplek items met de norm NEN 527 (bureaus) en NEN 1335/NPR 1813 (bureaustoelen). Deze producten voldoen aan de Europese norm. Deze norm bevat de Europese richtlijnen voor instelmogelijkheden, maatvoering en veiligheidseisen. Zorg er voor dat je weet hoe je je werkplek het beste in kunt stellen. Zo kun je gezond aan de slag.

Wat is het voordeel van een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau maakt het mogelijk om zowel zittend als staand aan het werk te gaan. Als je elk uur zo’n 10 minuten staand werkt heeft dit heel veel voordelen.

Zo voorkom je rug-, nek- en schouderklachten, zorgt het voor meer productiviteit, kan het ziektes voorkomen en stimuleert het beweging. Bovendien is een zit-sta bureau vaak ook heel eenvoudig te verstellen, zo is die ideaal in te zetten op een flexwerkplek waar meerdere gebruikers van een bureau gebruik maken.