Ergonomische bureaustoel

Zit je hele dagen op kantoor en krijg je last van je rug? Ruil je huidige bureaustoel dan in voor een ergonomische bureaustoel. Deze zorgt automatisch voor een goede werkhouding de gehele werkdag door!

Producten 1-30 van 59

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat zeker 80% van de Nederlanders niet de juiste en ideale zithouding aanneemt tijdens het werk. En dat terwijl een goede zithouding erg belangrijk is voor je postuur én de productiviteit. Een ergonomische bureaustoel is de oplossing voor iedereen die veel zit en daar rugklachten van krijgt.

Ergonomische bureaustoelen hebben twee functies: comfort en doeltreffend functioneren. Je wil immers comfortabel de werkdag doorstaan. Het is namelijk niet goed voor je lichaam om uren achter elkaar in dezelfde houding naar een scherm te kijken.

Waarom heb je een ergonomische bureaustoel nodig?

Werk je meer dan vijf uur achter elkaar aan een bureau? Dan is het een goed idee om een kijkje te nemen bij de ergonomische bureaustoelen van Albeka. Op de een of andere manier vinden we het makkelijker om veel geld uit te geven aan een chique bank of luxueuze fauteuil waar we veel minder tijd op doorbrengen. Ben je daarom op zoek naar nieuwe bureaustoelen of tweedehands bureaustoelen neem dan ook een kijkje in ons assortiment.

Welke klachten voorkomt een ergonomische bureaustoel

Wanneer je heel de dag op een bureaustoel zit zijn er enkele veel voorkomende klachten, door de extra ondersteuning die een ergonomische bureaustoel biedt kun je deze klachten aan rug/nek, benen, armen en schouders voorkomen.

Rug/nek Een goede bureaustoel voor rug en nek is erg belangrijk. Door een goede ondersteuning, krijg je een juiste houding waardoor je rug en nek klachten voorkomt.
Armen De juiste ondersteuning van armen voorkomt klachten.
Schouders Door de ondersteuning aan je armen en rug behoud je een ontspannen houding wat schouder klachten voorkomt.
Benen Een ergonomische bureaustoel bied de mogelijkheid voor de juiste afstelling en hoek voor je benen. Wat de doorbloeding bevordert en klachten vermindert.


 Bij het gebruik van een ergonomische bureaustoel is de juiste afstelling en zithouding cruciaal maar wat is een goede zithouding voor op kantoor?

Dynamisch werken met Albeka

Belangrijk om te vermelden is dat het niet alleen gaat over een verkeerde zithouding, maar ook over structureel te veel zitten. Structureel te veel zitten, verhoogt onder andere de kans en het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. Uiteraard is het van belang om - zeker als je veel zit - sowieso een goede ergonomische bureaustoel aan te schaffen.


Maar we adviseren jou om nóg dynamischer te gaan werken. Dynamisch werken omvat eigenlijk het beter combineren van zitten en staan en hierin een goede balans aan te brengen. Dit kan onder andere met een zit-sta bureau van Albeka. 

Meer productiviteit met ergonomische kantoorstoelen

Met een zere nek en rug kan je niet de kwaliteit werk leveren die je gewend bent. Wanneer je lichamelijke klachten hebt door een verkeerde werkhouding kun je je namelijk moeilijker concentreren. Je zal dus productiever kunnen werken wanneer je een ergonomische kantoorstoel hebt waar je geen klachten meer van krijgt.

Wat is de beste ergonomische bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen vormen zich naar jouw lichaam. Wanneer jij je bureaustoel op de juiste manier instelt, kun je in alle vrijheid bewegen en meerdere zithoudingen aannemen. Dit in combinatie met een dynamisch bureau (zit-sta bureau) dat je handmatig of elektrisch kunt verstellen zorgt voor de beste werkhouding voor een lange dag op kantoor.


Let ook goed op dat je jouw bureau goed afstelt en dat je ook de monitorarm op de juiste hoogte instelt. In principe zijn alle bureaustoelen in ons assortiment ergonomisch verantwoord en dus geschikt voor op jouw kantoor.

Ergonomische bureaustoel kopen bij Albeka

De ergonomische bureaustoelen in ons assortiment bieden garantie aan een goede zithouding tot 120 kg. Is er sprake van een zwaarder gewicht? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder aan een bureaustoel waar je zorgeloos in kunt werken.

Eigenschappen Ergonomische bureaustoelen Normale bureaustoelen

Goede werkhouding

Mogelijkheid tot bureaustoel instellen ARBO
Ontspannen zithouding
Bied ondersteuning
Klachten vrij werken

Een ergonomische bureaustoel test je in onze showrooms

Zou je graag meer willen weten over ergonomisch zitten en werken en vind je het lastig om direct online een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. Hier kun je eenvoudig proef-zitten en testen tot je een ons weegt. De koffie hebben wij al voor je klaar staan. Indien gewenst kunnen we zelfs trainingen en zitinstructies geven voor het goed zitten achter jouw bureau, of het dynamisch werken op kantoor.