Circulair inrichten

Gebruikt kantoormeubilair is duurzaam! En waarom precies? Door gebruikt of refurbished kantoormeubilair aan te schaffen verleng je de levensduur van het product en hoeft er geen nieuw product geproduceerd te worden. Zo wordt er bespaard op het winnen van grondstoffen. Op deze manier draag je bij aan een circulaire samenleving. Wil jij je duurzame gebruikte aankoop graag laten vastleggen? Vraag dan een certificaat van duurzaamheid aan!

Certificaat van duurzaamheid?

Binnen 1 werkdag reactie.

Voor iedereen een duurzame werkplek
Samen circulair inrichten
Niet denken in afval, maar in mogelijkheden

Hoe gaan we precies te werk?

Binnenkomende kantoormeubelen moeten meestal wel op een of andere manier worden gecontroleerd, schoongemaakt of gerepareerd om zo weer een functionerend en kwalitatief hoogwaardig meubelstuk op de markt te zetten. Dit doen we op de volgende manieren, zodat we echt zo min mogelijk af hoeven te voeren.


Refuse

Weiger een product of materiaal als je die eigenlijk niet nodig hebt voor je organisatie. Albeka moedigt dit ook van harte aan, heb je een meubelstuk niet echt nodig? Niet kopen!

Reuse

We verlengen de levensduur van binnenkomende meubelen door ze te controleren, schoon te maken en waar nodig te repareren, indien mogelijk met hergebruikte onderdelen.

Repair

In veel gevallen is een re-usable product nog heel goed te gebruiken, maar is het kapot? Dan kan deze wellicht worden gerepareerd!

Refurbish

Meubels die nog goed functioneren maar net weer even een frissere uitstraling nodig hebben, knappen we op d.m.v. refurbishing. Denk hierbij aan herstofferen, poedercoating, nieuw bureaublad op een gebruikt onderstel en het hergebruik van onderdelen.Huren

Een andere manier waarop Albeka haar steentje hoopt bij te dragen aan een circulaire maatschappij, is het aanbieden van de optie tot huur. Wellicht dat het aanschaffen van een volledig nieuw ingericht kantoor wat prijzig kan zijn. Daar komt het huren van kantoormeubilair graag even om de hoek kijken. Het is een duurzame en daarnaast ook heel goedkope mogelijkheid.

Leasen

Ben jij op zoek naar kantoormeubilair voor je bedrijf? Of beschikt de organisatie op dit moment over te weinig direct kapitaal om een grote investering te doen? Waarom dan geen kantoormeubelen leasen? Kantoormeubelen leasen is de manier om meer bedrijfsliquiditeit over te houden en jouw investeringen in andere dingen te steken. Nadat de leaseperiode over is, kan Albeka het kantoormeubilair weer aanbieden in ons gebruikte assortiment. Erg duurzaam dus!

Waarom duurzame producten kopen? 

Het kopen van duurzame producten is een goede en bewuste keuze. Maar waarom eigenlijk? In deze video leggen we je precies uit wat het gevaar is van te snel, te vaak en te veel kopen en laten we je zien waarom het beter is om tweedehands te kopen!

Duurzaamheid begint bij jezelf!

Duurzaamheid begint bij jezelf. Daarom vinden wij het belangrijk dat we niet alleen duurzaam bezig zijn met onze producten en diensten, maar willen we ook binnen onze bedrijfsvoering duurzaam zijn. We laten je graag zien wat we op dit moment onder andere al doen, maar ook waar we in de toekomst in willen groeien! Lees ook ons blog ´Duurzame bewustwording binnen je bedrijf´.

Zonnepanelen, warmtepomp en windenergie

Door het gebruik van zonnepanelen, een warmtepomp en windenergie wordt er op duurzame wijze energie opgewekt. In de toekomst willen we in zonnepanelen uitbreiden en energieneutraal worden.

Route optimalisatie

Door op onze planningsafdeling met een optimaal systeem te werken wordt er altijd een efficiënte route gepland. Zo rijden we nooit teveel kilometers waardoor er minder CO2 uitstoot is.

Gebruik van duurzame, biologische en Fairtrade producten

Intern gebruiken we onder andere biologisch afbreekbare zeep, duurzame thee en bijvoorbeeld Fairtrade koffie.

Biodiversiteit

Om biodiversiteit rondom onze showrooms te realiseren, hebben we bijvoorbeeld een onderhoudsvriendelijke prairietuin, ecologische bestrating en een insectenhotel.

LED verlichting

In al onze vestigingen maken we zowel in de showroom als in het magazijn gebruik van duurzame LED verlichting. Dit scheelt heel veel energieverbruik.

Tijdschakelaars en computers uit

Door tijdschakelaars te gebruiken op bijvoorbeeld koffiemachines en de computer aan het einde van de dag af te sluiten, zorgen we dat er minder stroom verbruikt wordt.