Circulair Inrichten

Gebruikt kantoormeubilair is duurzaam, weet jij waarom?

  • Het aanschaffen van gebruikt meubilair verlengt de levenscyclus van een product.
  • Bespaart op inzetten nieuwe grondstoffen
Shop Circulair

Kortom, het aanschaffen van gebruikt kantoor meubilair is een goede zaak! Een zeer slimme optie om te overwegen en tegelijkertijd lekker duurzaam te zijn. Albeka is al 15 jaar bezig met het vernieuwen en verduurzamen van de levenscyclus van producten. We moedigen je graag aan om ook voor gebruikt kantoormeubilair te gaan!

lf_socialewerkplaats.png

Bureaustoelen krijgen te maken met slijtage van de stof. Wij vinden dat er dan nog steeds geen enkele reden is om de stoel af te schrijven. Door middel van het herstofferen van de stoel is hij weer als nieuw en verlengen we de levensduur.

lf_poedercoaten.png

Poedercoaten is een proces waarbij een elektrische lading wordt gebruikt om verf aan te brengen op metaal. Deze poeder is een soort verf. Albeka maakt gebruik van deze techniek om de kwaliteit van onderstellen weer naar een hoger level te brengen.

lf_repareren.png

Hoewel de kwaliteit van ons gebruikte meubilair al zeer hoog is, kunnen bepaalde onderdelen ook afbreken als je er niet goed mee omgaat. Het repareren van producten zorgt voor een circulair proces en verlengt de levensduur van het meubilair.

Huren

Een andere manier waarop Albeka haar steentje hoopt bij te dragen aan een circulaire maatschappij, is het aanbieden van de optie tot huur. Wellicht dat het aanschaffen van een volledig nieuw ingericht kantoor wat prijzig kan zijn. Daar komt het huren van kantoormeubilair graag even om de hoek kijken. Het is een duurzame en daarnaast ook heel goedkope mogelijkheid.

Lees meer >

Leasen

Ben jij op zoek naar kantoormeubilair voor je bedrijf? Of beschikt de organisatie op dit moment over te weinig direct kapitaal om een grote investering te doen? Waarom dan geen kantoormeubelen leasen? Kantoormeubelen leasen is de manier om meer bedrijfsliquiditeit over te houden en jouw investeringen in andere dingen te steken. Nadat de leaseperiode over is, kan Albeka het kantoormeubilair weer aanbieden in ons gebruikte assortiment. Erg duurzaam dus!

Lees meer >

Impressies

Al 15 jaar maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

Wat doet Albeka?

Sociale Werkplaats

Herstofferen door sociale werkplaats

In het kader van sociale duurzaamheid werken wij samen met Haeghe groep. De Haeaghe groep herstoffeerd onze stoelen, zodat ze weer opnieuw gebruikt kunnen worden.

cradle to cradle

Cradle2Cradle assortiment

Om op ons nieuwe assortiment ook duurzaamheid te gaan toepassen wordt er nauwkeurig gekeken naar een cradle2cradle assortiment, om zo op alle vlakken duurzaamheid en circulariteit te gaan toepassen.

lp_kartonpers.png

Kartonpers

We hanteren een kartonpers. Met deze pers hoeven we minder karton per maand op te laten halen, waardoor er minder uitstoot plaats vindt. Ook wordt er meer bewust afval gescheiden

lf_ledverlichting.png

LED verlichting

Op dit moment is 80% van ons pand voorzien van LED verlichting, waarbij we de intentie hebben om dit binnen zeer korte tijd tot 100% te verhogen.

lp_rittenlijst.png

Rittenplanning

Er wordt geïnvesteerd in de planningssystemen, om zo op de meest eco-vriendelijke manier het transport naar de klant toe te laten plaatsvinden en de uitstoot te verminderen.

lf_creativiteit.png

Creativiteit

Om kantoormeubilair op de meest creatieve manier toe te passen, maken we van oude materialen toffe kantooritems. Bijvoorbeeld een oude fiets als muur decoratie, rioleringsbuizen als plafond in je vergaderruimte.

 

Klant bij Albeka & gebruikt meubilair gekocht?

Vraag een certificaat aan van uw duurzame prestaties.

 
circulair-6.png