Geschiedenis

2004 - Ontstaan Albeka Alblasserdam

Het verkopen van duurzaam, tweedehands kantoormeubilair zit er al vroeg in. Nelis van der Hoek en zijn vader beginnen in 2004 in Alblasserdam met de verkoop van tweedehands kantoormeubelen onder de naam "Albeka - Kantoor- & Bedrijfsinrichting".

2006 - Albeka Nieuwegein en Zoetermeer

In 2006 worden ook in Nieuwegein en Zoetermeer vestigingen geopend. Vanuit deze vestigingen is het makkelijker een grotere doelgroep te bedienen.

2008 - Webshop

Al vrij snel krijgt Albeka ook een eigen webshop. Vanuit hier kunnen we de meubels makkelijk online presenteren en verkopen.

2012 - Verbouwing Alblasserdam

In 2012 is het tijd om de vestiging in Alblasserdam goed onder handen te nemen. Waar de showroom aanvankelijk aanvoelde als een loods vol met kantoormeubelen, wordt de showroom in 2012 écht een nette showroom waar beleving belangrijker vooraan komt te staan.

2016 - Verhuizing Albeka Alblasserdam naar Hendrik Ido Ambacht

Albeka Alblasserdam groeit uit zijn jasje. Na, naast de bestaande warehouse, een aantal losse magazijnen gehuurd te hebben wordt het tijd voor een grotere centrale plek met een grotere showroom en warehouse. Deze centrale plek vinden we in het oude Bruynzeel-pand in Hendrik Ido Ambacht.

2018 - Uitbreiding met afdeling interieuradvies

We merkte in de markt een grote behoefte aan "het complete plaatje" op. In 2018 krijgen we onze eigen interieurstylist- en afdeling. Met een nauwe samenwerking tussen de klant, de verkoper en de interieurstylist creëren we een prachtig eindresultaat.

2018 - Eigen zagerij

Het was al mogelijk om bladen op maat te verkrijgen. Maar in plaats van het uit te besteden leggen we in 2018 een eigen zagerij aan in onze vestiging in Hendrik Ido Ambacht. Elk blad kan nu in-house naar de gewenste maat verzaagd en afgewerkt worden.

2019 - Albeka - Maakt Werken Leuker

In 2019 krijgen we een nieuwe huisstijl, logo en slogan. We vertellen nu wat we al jaren deden: werken leuker maken.

2020 - Nieuwbouw Nieuwegein

Na een mooie tijd in ons oude pand aan de Van Musschenbroekbaan wordt het tijd voor een nieuwe omgeving. We laten een nieuw pand bouwen in het nieuwe bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein.

2021 - Nieuwbouw Zoetermeer

Al snel volgt in 2021 ook Zoetermeer met een nieuwbouwpand. Het pand is van binnen en buiten in grote lijnen hetzelfde als het nieuwe pand in Nieuwegein.