LET OP: Onze showrooms en kantoren zijn gewoon geopend! Meer info?

Kantoormeubilair kopen bij een veiling

Kantoormeubelen kopen op een veiling is niets nieuws, het fenomeen bestaat al jaren en vaak – is de gedachte – dat er voor een habbekrats een kantoorinrichting op de kop getikt kan worden. Sinds de opkomst van internet zijn er ook internetveilingen ontstaan waar een breed aanbod aan kantoormeubelveilingen online staan. Maar de vraag is of u altijd de beste deal heeft? In deze blog gaan we dieper in op welke voor en tegens het kopen op een kantoormeubelveiling.

Niet altijd goedkoper

Het is niet altijd goedkoper om bij een veiling kantoormeubelen te kopen. Wat er vaak vergeten wordt is dat er bij een bod van een veiling nog een keer bovenop de btw en veilingkosten bij komen. De percentage veilingkosten kan soms tot 16% oplopen!

Transport en montage

Wanneer u kantoormeubelen via een veiling op koopt moet u vaak zelf het transport, inhuizing en montage regelen. Bij Albeka kunnen wij u hiermee ontzorgen en de uw volledige kantoor "work-ready" afleveren.

Één geheel

Het nadeel is dat bij een veiling niet alle gebruikte kantoormeubelen bij elkaar passen. Wanneer u via de website van Albeka of in de showroom gebruikte kantoormeubelen wilt bestellen kunt u gemakkelijk zelf samenstellen welke bureaustoelen, roldeurkasten, bureau's u wilt. Zo kunt u naar uw eigen smaak uw kantoor samen stellen!

Status

Wanneer u bij een veiling kantoormeubelen op koopt dan verschilt het vaak per product wat de status is. In de opgekochte partij kunnen een deel van de kantoormeubelen meer beschadigd zijn dan de andere. Bij Albeka checken wij of de kantoormeubelen technisch goed werken en de stoffering van de stoelen gangbaar zijn. Wanneer de stoffering niet gangbaar is stofferen wij deze stoelen opnieuw.

Garantie

Het nadeel bij een veiling is dat u de gekochten spullen verplicht moet afnemen en dat u hier verder ook geen garantie op heeft. Wanneer u bij Albeka gebruikte kantoormeubelen koopt krijgt u van ons 2 jaar garantie!

Continuïteit

Wat verstandig is om in uw achterhoofd te onthouden is wanneer u een partij opkoopt dit eenmalig is. Als u een aantal bureau's of stoelen wilt bij bestellen gaat dit lastig worden.

Voordelen kantoormeubels kopen bij een veiling

Een veiling heeft natuurlijk ook wel voordelen. Deze voordelen hebben wij hieronder voor u onder elkaar gezet.

Meevaller

Soms kan het zijn dat u een meevaller heeft en u voor een prikje een leuke partij kantoormeubels heeft kunnen kopen.

Het spel

Het idee dat u aan het bieden bent maakt het spannend. Iedereen vindt het leuk om te winnen en dat de overgebleven spullen van u zijn en u de veiling heeft gewonnen.

Conclusie

Houdt u van het spelen van een spel en wilt een u gokje wagen om een meevaller te krijgen? Dan is de veiling iets voor u. Gaat u meer voor zekerheid en continuïteit? Dan bent u bij Albeka aan het juiste adres voor gebruikte en nieuwe kantoormeubelen.