0620111951

WhatsApp: 06-20111951

Service en voordelen bij Albeka

Wat is MVO?

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

 

ALBEKA & MVO

Albeka heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in haar vaandel staan.  Wat doet Albeka allemaal aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hieronder kunt u enkele zaken hierover vinden:

 

Gebruikt Kantoormeubilair


Albeka houdt zich bezig met de verkoop van gebruikt kantoormeubilair en magazijnrichting. Dit betekent dat gebruikt meubilair nieuw leven in wordt geblazen. Gebruikt meubilair wordt in grote partijen opgekocht, nagekeken, en weer in kleinere partijen verkocht. Door deze cyclus houden wij het ondoordacht weggooien van nog zeer goed meubilair tegen.


Gescheiden afval

Door de grote partijen die binnen komen houden wij ook veel incourant meubilair over. Dit meubilair wordt op millieuvriendelijke manier afgevoerd. Hierbij demonteren wij het incourante meubilair en scheiden wij het als volgt:

1. Oud-ijzer
2. Hout
3. Trespa wordt verkocht voor symbolische € 1,00 per blad
4. Plastic
5. Karton

 

Sociale werkplaatsen

Albeka blaast gebruikt meubilair nieuw leven in door bijvoorbeeld het opnieuw stofferen van stoelen en het opnieuw poedercoaten van ladenblokken, kasten en poten. Dit soort werkzaamheden besteden wij uit aan sociale werkplaatsen in Nederland.  Onderstaande bedrijven hebben wij al jaren lang een nauwe samenwerking mee:

1. Avelingen Groep in Gorinchem
2. Haeghe Groep in Den Haag


Energiezuinig

Elk bedrijfspand van Albeka wordt zorgvuldig nagekeken op energie gebied. Waar nodig wordt overtollige verlichting weggehaald en nieuw verlichtingsstraten aangelegd. Het laatste project is gebeurt in juli 2012 bij onze vestiging Nieuwegein. Daar is in heel het pand de oude verlichting weggehaald, gedemonteerd en millieu vriendelijk afgevoerd. Hier worden dan weer nieuwe millieuvriendelijke en energie zuinige verlichtingsstraten aangelegt.

 

MVO NEDERLAND

Albeka is ook partner van MVO Nederland sinds enkele jaren, dit ter ondersteuning van het goede werk wat zijn doen: bewustwording. In 2011 heeft Albeka nog bij mogen dragen aan de nieuwe inrichting van MVO NEDERLAND van circa gebruikte 40 werkplekken. Voor het nieuwbericht hier over klik dan op onderstaande link:

http://www.mvonederland.nl/content/nieuwsbericht/mvo-nederland-verhuist

http://www.mvonederland.nl/content/nieuwsbericht/mvo-nederland-pakt-verhuizing-duurzaam-aan

http://www.mvonederland.nl/partner/albeka-kantoor-en-bedrijfsinrichting


Terug naar klantenservice >

Alle rechten voorbehouden aan Albeka B.V. - copyright en disclaimer 2004 - 2017