De voordelen van Albeka bureaubladen

De spaanplaat bureaubladen van Albeka zijn van het beste materiaal op de markt. Deze stevige bladen worden onder andere ook gebruikt door een topmerk als Ahrend & Gispen en is beschikbaar in prachtige kleuren en texturen.

Bekijk en lees meer over alle varianten

De donkere kleur van het antraciet eiken blad is ideaal voor lichtere ruimtes. Als u meer contrast aan uw inrichting wilt geven is dit blad de perfecte keuze.

Bekijk aanbod

Het Eiken naturel blad heeft een zeer natuurlijke uitstraling. De houtstructuur komt heel mooi terug naar voren en heeft daarmee een puur karakter. Het blad ziet er daarom ook altijd schoon uit.

Bekijk aanbod

Het Oak Light blad heeft een heel zachte en lichte kleur die heel goed thuis past in zowel lichte als donkere ruimtes. Het blad heeft een prettige houtstructuur en is zeer netjes afgewerkt.

Bekijk aanbod

Als u uw ruimte strak wilt inrichten, bevelen wij het witte bureaublad aan. Dit type valt ook heel goed te combineren met een wit maar ook antraciet/zwart onderstel.

Bekijk aanbod

Het Acacia blad heeft een prachtig strak uiterlijk. Net als het Oak Light blad heeft het ook een mooie zachte kleur. De lijnen en naden lopen mooi recht en hierdoor ziet het blad er egaal uit.

Bekijk aanbod

Liever eerst oriënteren? Vraag een GRATIS kleurstaal aan!

Hoge Kwaliteit
Vraag staal aan >

Ontdek Onze Bureaubladen

Albeka maakt gebruikt van spaanplaat bureaubladen. Dit zijn bladen van topkwaliteit en het best beschikbare materiaal op de markt. Topmerken zoals Ahrend & Gispen maken ook gebruik van dit kwalitatief fantastische materiaal. Als het gaat om bureaubladen en verschillende houtsoorten kunnen er al snel veel vaktermen op u afkomen waardoor u niet meer weet waar daadwerkelijk over gaat. Wat is nu eigenlijk spaanplaat en wat is het verschil tussen termen die ook vaak voorkomen zoals MDF of fineer?

Spaanplaat Kern

Fineer zijn hele dunne hout oppervlakken/bladen vaak niet meer dan 0,6mm dik die verlijmd worden met een draagplaat. Fineer is dus eigenlijk de laag die voor het blote oog zichtbaar is. De draagplaat is in deze dus de spaanplaat, het type materiaal. Afwerkingen worden in de vorm van foliën met verschillende lagen op de platen aangebracht. Hierdoor kunnen verschillende kleuren maar ook hout motieven op de platen aangebracht worden. Het voordeel van kunststofoppervlakte is dat ze bijzonder eenvoudig schoon te houden zijn en bij de juiste kwaliteit erg robuust zijn.

Melamine Laag

Melamine is een kunststof toplaag die geperst wordt op de draagplaat. Dit is dus eigenlijk de laag die voor het blote oog zichtbaar is. De draagplaat is in deze dus de spaanplaat, het type materiaal. Melamine wordt samen met een ABS stootrand verlijmd op het topblad. Hierdoor kunnen verschillende kleuren maar ook hout motieven op de platen aangebracht worden. Het voordeel van kunststofoppervlakte is dat ze bijzonder eenvoudig schoon te houden zijn en bij de juiste kwaliteit erg robuust zijn. Melamine wordt gebruikt vanwege het gemakkelijke onderhoud, goede hygiëne en slijtvastheid. Daarnaast heeft melamine een goede weerstand op scheurvorming.

Kleuren & Motieven

Het verschil in de bureaubladen die Albeka aanbiedt zit ‘m dus niet in het type materiaal. Deze zijn allemaal van hetzelfde soort en dus van topkwaliteit. Maakt u zich dus vooral geen zorgen over bijvoorbeeld de stevigheid of het gevoel dat elk type blad heeft. Dit is echt elk blad exact hetzelfde. Bij Albeka onderscheiden we deze bladen dus in onder andere Oak Light, Kersen Havanna en Acacia.