Waarom krijg ik zo weinig voor mijn meubilair?

Een terechte vraag die we vaker krijgen! Het opnieuw inzetten van oud meubilair is een intensief proces en vraagt veel hand-en-spandiensten. Wij zorgen dat je oude meubilair een 2e kans krijgt en niet wordt weggegooid! We laten je graag zien hoe we dit doen.

 

Albeka biedt de duurzame oplossing!

De prijs die we bij je neerleggen vinden wij ook laag en adviseren je voor een hogere prijs het eens te proberen op een verkoopplatform als bijvoorbeeld Marktplaats. Je hoort het goed; We zijn graag eerlijk! Echter staan wij ook te trappelen om ons duurzame verhaal met je te delen. We laten je graag kennis maken met de duurzame voordelen en oplossingen die Officetrader te bieden heeft! Kijk je mee?

Ophalen en lossen

Kwaliteitscheck en 5R-methode

Uitvallers

Demontage en opslag

Online verwerking en verkoop

Het proces

Ophalen en lossen

Jouw partij kantoormeubilair wordt door onze eigen mensen en ons eigen transport opgehaald op de gewenste locatie. We zorgen indien gewenst ook voor een bezemschone oplevering. Zo heb je nergens omkijken meer naar!

Controle en kwaliteitscheck van het meubilair

Alle binnenkomende meubelstukken worden zorgvuldig gecontroleerd en gecheckt op kwaliteit. Mocht een item (nog) niet geschikt zijn voor de verkoop? Dan werken we met onze duurzame “5R-methode” met als doel een meubelstuk weer in een goede staat te krijgen!

Reuse

Repair

Refurbish

Repurpose

Recycle

Uitvallers

Het kan zijn dat verschillende items uit een partij toch niet helemaal meer in orde zijn. Dan is er sprake van uitvallers; meubelstukken waar we dan (onverwachts) niet zo veel meer mee kunnen. Uiteraard worden deze items netjes ontmanteld en gescheiden afgevoerd om gerecycled te worden.

Demontage en efficiënte opslag

Alle items die bij ons binnenkomen, moeten uiteraard netjes opgeslagen worden. Bij grotere items, zoals bijvoorbeeld een bureau of tafel, is het vaak efficiënter en ruimtebesparender om ze gedemonteerd op te slaan. Na ontmanteling van een product moeten ook de losse onderdelen gesorteerd opgeslagen worden.

Online verwerking

We kunnen het magazijn mooi vol zetten met kantoormeubilair, maar het moet uiteindelijk ook verkocht worden natuurlijk. Hier komt het stukje online verwerking aan bod. Alle items worden onderverdeeld in partijen en gefotografeerd. Het fotograferen gebeurt in onze studio, waar ook alle informatie over het product verzameld wordt. Vanuit hier zetten we de items vervolgens ook online.

Na dit proces

Alle items moeten worden opgeslagen. Dit gebeurt in ons magazijn met een oppervlakte van 12.000 m². De gemiddelde doorlooptijd van de meubels bedraagt 3 – 6 maanden. Als het kantoormeubilair verkocht wordt moet het verzamelt en schoongemaakt worden en wordt er bovendien een tweede technische check gedaan. De verkochte items worden geleverd door heel Nederland en België en worden indien gewenst ook gemonteerd. Bovendien ontvangt de klant maar liefst 5 jaar garantie op deze gebruikte kantoormeubelen. Op deze manier wordt de nieuwe gebruiker volledig ontzorgt.

Ons advies

Mocht onze prijs je niet bevallen adviseren we je je aanbod te koop aan te bieden op een verkoopplatform zoals bijvoorbeeld Marktplaats of 2ehands.be. We raden je aan uw partij als een geheel aan te bieden. Wij kunnen je helpen om een taxatie te maken. Doe hier je aanvraag en we helpen je graag verder! Het is uiteraard ook mogelijk om je partij aan te bieden binnen je netwerk, collega’s, vrienden of kennissen. Wellicht dat zij interesse hebben in jouw aanbod!