Gratis werkplekinstructie advies

Heb jij of je medewerkers vaak last van ergonomische klachten zoals nek- en/of rugklachten? Dat is vervelend! Dit kan zijn omdat je werkplek verkeerd is afgesteld of dat je niet weet wat een ergonomische houding inhoudt. Pijnklachten kunnen je erg afleiden van je werk wat de kans op stress vergroot. Vraag daarom een gratis en vrijblijvende werkplekinstructie aan! Bij een werkplekinstructie onderzoeken we hoe je je werkruimte benut en waar mogelijke verbeteringen kunnen worden aangebracht om optimaal rendement uit je werkdag te halen. Met Albeka ben je verzekerd van een professioneel en a-tot-z advies waardoor al je ergonomische klachten en zorgen van je rug af zullen vallen!

Vraag een gratis werkplekinstructie aan

Binnen 1 werkdag reactie.

Gratis en vrijblijvend advies
Altijd een passende oplossing
Compleet advies

Zit jij ergonomisch?

Zit jij hetzelfde achter je bureau als de mevrouw op de foto? Dan is het een goed idee om een werkplekinstructie aan te vragen! Je krijgt binnen 1 werkdag reactie van ons. Samen plannen we een dag en tijdstip in. We starten met een explicatie met jou en je collega's waarin we de belangrijke punten wat betreft een goed ingestelde werkplek benoemen. Na de uitleg stellen de medewerkers zelf opnieuw hun werkplek in en wordt er gekeken of de werkplek verbetert is en geven we aan de hand daarvan individuele tips. Wanneer de werkplekinstructie is afgerond krijg je van ons een aanbevelingsadvies toegestuurd.

‘’Werkplekinstructie nodig?

We helpen je graag op locatie!’’

Waarom is ergonomie belangrijk?

Werk je op kantoor? Grote kans dat je dan meer dan zeven uur gemiddeld zit achter je bureau. Door op een ergonomisch verantwoorde manier te werken, houd je rekening met je lichaam en gezondheid om fysieke en mogelijke chronische klachten tegen te gaan. Zelfs als je geen klachten hebt, is het verstandig om een goede werkhouding aan te nemen. Zo voorkom je juist klachten op langere termijn. Wist je dat ongeveer 23% van alle verzuimdagen door pijnklachten in armen, nek en/of schouders veroorzaakt?

Gevolgen van een slechte houding

Als je voor een langere tijd een slechte werkhouding aanneemt, kan dat je spieren belasten. Hierdoor kan de bloedcirculatie minder worden, wat uiteindelijk spier- en peesklachten kan veroorzaken. Als je bijvoorbeeld heel de dag achter je bureau zit met een gebogen of gedraaide rug, kan dit leiden tot rug- en/of nekklachten

De verdere gevolgen kunnen zijn dat je je gewrichten helemaal worden uitgerekt, kan dat zorgen voor extra spanning op pezen, banden en spieren. 

Voordelen van ergonomisch zitten

Er zijn veel verschillende voordelen van ergonomisch en gezond werken en niet alleen voor jou als medewerker! Het is voor je werkgever ook belangrijk dat je een goede werkhouding aan neemt. Wat betreft voordelen voor je werkgever kan je denken aan: verhoogde productiviteit bij medewerkers, lage kosten voor verzekeringen, kleinere kans op juridische procedures en blijere medewerkers! Ook zetten we natuurlijk de voordelen voor jouzelf op een rijtje: een gezonde en veilige werkomgeving om in te werken, minder stress, meer werkplezier, een betere gezondheid en een gezondere jij!

Gratis Werkplekinstructie Bij Jou Op Kantoor?!

Veelgestelde vragen

Ik heb geen klachten, waarom is een werkplekinstructie dan toch een goed idee?

Ze zeggen niet voor niks ’Voorkomen is beter dan genezen.’ Vaak ben je er zelf niet bewust van hoe bepaalde houdingen je lichaam negatief beïnvloeden. Zelfs 2 op de 5 medewerkers in Nederland hebben te maken met lichamelijk belastend werk. Hieronder valt ook kantoorwerk door de herhalende bewegingen die je maakt wanneer je achter een bureau werkt. Als je niet één van de mensen bent met al ergonomische klachten heb je geluk. Maar je wilt natuurlijk graag later ook geen klachten ontwikkelen. Daarom is het beste om bewust te zijn omtrent je gezondheid!

Wat houd een werkplekinstructie in?

We beginnen in groepsverband waarin we met jou en je collega's de essentiële aspecten van een goed ingestelde werkplek bespreken. Na de uitleg zullen de medewerkers zelf hun werkplek opnieuw instellen, en vervolgens zullen we beoordelen of er verbeteringen zijn aangebracht. Op basis daarvan geven we individuele tips. Na afronding van de werkplekinstructie ontvang je van ons een overzichtelijk rapport met alle bevindingen en tips.

Wat houd het aanbevelingsadvies in?

Bij de werkplekinstructie krijg je tips en aanbevelingen en deze staan later verwerkt in het aanbevelingsadvies. Zo kan jij je tips later op je gemak alles terug lezen en lang genieten van je ergonomisch ingestelde werkplek. Let op! Het is geen arbo paspoort.

Plannen jullie zelf de afspraak voor de werkplekinstructie in?

Nee, dat niet. Nadat je de aanvraag hebt ingediend, ontvang je binnen één werkdag een reactie van ons. Telefonisch zullen we samen een geschikt moment plannen om bij jou langs te komen voor de instructie.

We zijn met een klein team. Kunnen we dan alsnog in aanmerking komen voor een werkplekinstructie?

Jazeker! Bij groepen kleiner dan 15 medewerkers is de werkplekinstructie bij ons op kantoor. Wanneer je een groep van 15 of meer medewerkers bent, komen we bij jou langs voor de instructie.

Wat kunnen de gevolgen zijn van een slechte werkhouding?

Wanneer je voor een langere tijd een slechte werkhouding aanneemt kunnen er verschillende gevolgen ontstaan. Hier kan je denken aan een verminderde bloedcirculatie, pijnklachten aan je schouders, nek, pols, handen, vingers, pezen en spieren.

Wat zijn de voordelen van ergonomisch werken?

Voor de werkgever Voor de medewerker
Een goed georganiseerd gezond- en veiligheidsprogramma Een positief en zorgzaam imago
Een veilige en gezonde werkomgeving Verhoogd gevoel van eigenwaarde
Verhoogd moreel werknemers Minder stress
Minder verloop in medewerkers Verbeterd moreel
Lagere verzuimcijfers Meer werkplezier
Verhoogde productiviteit Meer kennis over gezondheid
Lagere kosten voor verzekeringen Verbeterde gezondheid
Kleinere kans op juridische procedures Meer bewustzijn omtrent gezondheid